Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Romanii isi reamenajeaza baile odata la 20 de ani

I.D. Amenajări /

Romanii isi reamenajeaza baile odata la 20 de ani

Atunci cand vine vorba de renovarea bailor, romanii opteza, de cele mai multe ori, pentru inlocuirea tuturor obiectelor sanitare, in timp ce in Europa Occidentala reamenajarea se realizeaza, de obicei, partial, incluzand schimbarea lavoarului si a mastii, arata o analiza realizata de Kuma Romania, producator autohton de lavoare, blaturi si mobilier pentru bai si bucatarii.

Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma Romania, explica:

"In Romania, o renovare completa a baii se realizeaza, de cele mai multe ori, la un interval de aproximativ 20 de ani, in timp ce, spre exemplu in tarile nordice, astfel de lucrari au loc la 2-5 ani, conform tendintelor in amenajare. Nordicii pun accent pe designul lavoarului pentru a da o pata de culoare si a avea, in acest fel, tot timpul o baie noua, cu costuri minime. Romanii in schimb, sunt adeptii schimbarilor totale, iar atunci cand redecoreaza baia isi schimba mobilierul, obiectele sanitare, dar si gresia si faianta."

Romanii nu au adoptat inca tendintele din vest, unde cu o investitie minima, prin inlocuirea lavoarului si a mastii, abientul baii este schimbat totali. Cu toate acestea, au inceput treptat sa renunte la monotonul alb si sa aleaga nuante deosebite, din materiale inedite si in forme tot mai diverse.

"Romanii incep sa aiba aceeasi conduita ca si vesticii si, treptat, aleg modele de lavoare care nu se inscriu in tipare, punand pret pe design si calitate. Cand vine vorba de bugetul alocat, acesta variaza in functie de dorintele clientului", a mai adaugat Camelia Olesen.

Astfel, lavoarele moderne, special gandite pentru baile de apartament, au un pret mediu de 300 de euro, in timp ce conceptele de blaturi cu doua boluri ajung si la preturi de 2.000 de euro, in functie de model si materiale.

Cum sa iti utilezi baia in functie de spatiu

Un alt criteriu foarte important la amenajarea baii romanilor este spatiul. Specialistii Kuma sunt de parere ca un spatiu mic nu este neaparat un impediment in reamenajare si ca acesta se poate transforma usor intr-unul functional si deosebit. Un prim pas pentru a castiga spatiu in baie este montarea unui cazi de dus, in locul uneia clasice, si montarea unui lavoar intr-o forma speciala intr-o zona mai putin utilizabila.

Pentru un plus de eleganta, se poate opta si pentru placile de dus montate la nivel cu pardoseala, oferite la dimensiuni customizate.

Cand vine vorba de mobilier, sunt recomandate culorile deschise, pentru a da impresia de spatiu, cat si piesele cu multiple locuri de depozitare.

In privinta unei bai de dimensiuni generoase, avantajele sunt pe masura, intrucat aceasta poate fi transformata intr-un adevarat SPA. Astfel, o optiune pot fi lavoarele cu doua boluri, sau cazile foarte mari, in forme deosebite.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional