Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romanii prefera placi ceramice in culori contrastante

I.D. Amenajări /

Romanii prefera placi ceramice in culori contrastante

Preferintele romanilor in ceea ce priveste amenajarea cu gresie si faianta a spatiilor rezidentiale s-au schimbat treptat in ultimii ani, acestea indreptandu-se tot mai mult catre placi ceramice cu elemente de decor inovative si in culori contrastante.

Tendintele pentru anul viitor cuprind elemente estetice precum insertiile de detalii metalice glamour, seturi de decor cu inspiratie retro, contemporana sau moderna.

O alta noutate in amenajare este adusa, in 2013, de placile ceramice inspirate din cele mai noi tendinte vestimentare, al carei decor preia finetea tesaturilor pentru amenajari cu stil. Jocul de efecte mate si lucioase aduce valente moderne ambientului.

Sergiu Apolzan, Director Vanzari al companiei producatoare de placi ceramice Lasselsberger Romania, precizeaza:

"Detaliile metalice in nuante de auriu, argintiu sau cupru reprezinta, de asemenea, cele mai noi propuneri in materie de amenajare interioara si completeaza perfect decorurile geometrice, minimaliste, in timp ce motivele florale imbogatite cu efecte satinate continua sa ramana in topul tendintelor si preferintelor."

Raman in tendintele anului 2013 preferintele pentru formate de gresie 33x33 si faianta cu placare pe orizontala. Astfel, de la placile de mici dimensiuni, romanii trec tot mai mult la cele de 20x40 cm sau 25x50 cm. Cele doua formate sunt ideale pentru o amenajare moderna, pe orizontala, si pastreaza echilibrul dimensional al spatiului limitat din locuintele romanilor.

"Am observat pe parcursul acestui an dorinta romanilor de a se alinia tendintelor vestice si, tocmai din acest motiv, am luat decizia de a lansa mai multe colectii care se inscriu acestui trend", a mai spus Sergiu Apolzan.

In ceea ce priveste culorile pe care le vor alege romanii pentru gresie si faianta in 2013, reprezentantii Cesarom afirma ca acestea vor fi electrice, tonice sau in nuante deja consacrate pentru eleganta si rafinamentul ce il inspira, precum bej, maro, mocca. In acest an, nuantele neutre de alb si gri se folosesc in contrast cu o culoare puternica pentru combinatii electrizante ce vor da forta unei ambientari de un rafinament minimalist. Placarea pe orizontala este optiunea potrivita si recomandata pentru ambiente ce fascineaza prin stil si dinamism cromatic.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional