Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Serele devin ceva obisnuit in gradinile romanilor

I.D. Amenajări /

Pe piata romaneasca exista doua trenduri majore atunci cand vine vorba despre amenajarile de gradina: foisoarele si serele, potrivit retailer-ului de bricolaj Praktiker.

Foisoarele sunt mult mai potrivite pentru spatiile restranse si sunt utilizate, in general, pentru relaxare si socializare. In Capitala, de exemplu, exista foarte multe cereri pentru foisoarele confectionate din lemn, care aduc in gradinile bucurestenilor o parte din atmosfera vacantelor petrecute la munte.

Atunci cand opteaza pentru sere, clientii au in vedere mai ales aspectul practic al acestora. Cultivarea legumelor si fructelor in propriile gospodarii este privita tot mai des ca o necesitate si un hobby, deopotriva. Fata de anii anteriori, in 2012 a crescut cererea de sere si mini-sere deja confectionate din polypropilena sau plexiglass. Alaturi de acestea, clientii investesc si in sistemele de irigare esentiale pentru a regla nivelul de umiditate a solului in zilele toride de vara.

Cornelia Gheorghe, Director de Achizitii la Praktiker Romania, a declarat: "In perioada de vara, lunile iulie-august, amenajarile exterioare detin cea mai mare pondere din vanzarile inregistrate de Praktiker Romania, fiind mult mai complexe si mai solicitante decat cele interioare. Valoarea medie a cheltuielilor cu amenajarea si intretinerea gradinilor se situeaza intre 1.500 si 8.000 de lei, in functie de preferintele si hobby-urile clientilor, dar si de spatiul de care acestia dispun."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional