Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Situatia macroeconomica a Romaniei s-a imbunatatit

A.D. Perspective /

Romania a finalizat cu succes acordul incheiat cu Fondului Monetar International, prin inchiderea evaluarilor 7 si 8,

Guvernul apreciaza ca acest fapt reflecta imbunatatirea situatiei macroeconomice a Romaniei si progresele realizate in directia reformelor structurale.

"Incheierea cu succes a acordului cu FMI, la doar cateva zile dupa ce UE a abrogat procedura de deficit excesiv pentru Romania, reprezinta un semnal de incredere atat pentru pietele financiare internationale cat si pentru investitorii straini, iar acest lucru se va reflecta in imbunatatirea climatului economic din tara noastra", au delcarat reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Romania a indeplinit toate cele cinci actiuni prealabile prevazute in Acordul stand-by: reducerea arieratelor Bugetului de Stat sub 20 milioane lei (in luna mai erau de 18,9 milioane lei); reducerea arieratelor autoritatilor locale sub 0,3 miliarde lei (0,15 miliarde lei in luna mai); desemnarea castigatorului licitatiei pentru vanzarea pachetului majoritar la CFR Marfa; vanzarea a 15% din actiunile detinute de stat la Transgaz; semnarea unui contract cu un consultant de tranzactie pentru o oferta publica initiala (IPO) de 15% din capitalul social al Complexului Energetic Oltenia.

Consolidarea fiscal-bugetara s-a reflectat in incadrarea deficitului bugetar sub tinta de 3% din PIB, respectiv 2,9% in anul 2012, precum si in credibilitatea angajamentelor pe termen mediu asumate de Guvern, potrivit carora deficitul va fi in continuare redus la 2,4% in 2013 si 2% in 2014, potrivit MFP.

De asemenea, Guvernul a alocat fonduri substantiale pentru implementarea Directivei UE privind combaterea intarzierii in efectuarea platilor in tranzactiile comerciale si au fost prioritizate proiectele de investitii cu finantare nationala, resursele orientandu-se catre proiectele cu finantare UE, in paralel cu reducerea subventiilor, subliniaza reprezentantii MFP.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional