Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Smartphone, sistem de avertizare în caz de cutremur

Perspective /

Smartphone, sistem de avertizare în caz de cutremur
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Google a făcut un pas mare pentru...liniştea oamenilor. Deocamdată aplicaţia funcţionează doar în SUA, dar modelul poate fi extins. Google a anunţat lansarea unui sistem de avertizare în caz de cutremur pentru telefoanele mobile inteligente echipate cu Android din California. Smartphone-urile primesc alerte declanşate de un sistem de detectare a primelor semne ale unui cutremur, numit ""ShakeAlert"", creat de Institutul American de Geofizică (USGS) şi de partenerii săi de pe coasta de vest.

    Sistemul foloseşte informaţiile colectate de sute de seismografe de pe teritoriul statului pentru a activa trimiterea alertelor care semnalează că o mişcare telurică a început şi un cutremur este imminent. ""Am văzut o oportunitate de a utiliza Android pentru a furniza oamenilor informaţii exacte şi utile legate de cutremure, atunci când le caută, dar şi avertizări cu câteva secunde înainte pentru a se pune la adăpost, atât ei cât şi cei dragi, în cazul în care este necesar"", a explicat Marc Stogaitis, inginer la Google, pe blogul companiei. Utilizatorii de smartphone-uri Android au, de asemenea, posibilitatea de a participa la o reţea bazată pe colaborare pentru detectarea cutremurelor, telefoanele fiind adesea echipate cu mici accelerometre care măsoară mişcarea, capabile să detecteze seismele, a precizat Stogaitis. ""Telefonul dumneavoastră Android poate fi un mic seismograf care se conectează la milioane de alte telefoane pentru a forma cea mai mare reţea de detectare a cutremurelor din lume"", a explicat el. Telefoanele mobile care observă ceea ce ar putea fi un cutremur pot trimite automat un semnal către un centru, unde computerele analizează datele privind mişcarea şi informaţiile privind locaţia pentru a determina dacă un seism este în curs de desfăşurare, potrivit Google. California, stat situat pe falia San Andreas, se confruntă în mod regulat cu seisme, deşi mişcările telurice de magnitudine mare sunt relativ rare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional