Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Spitalul Regional Cluj, întârziat de schimbarea puterii politice la CJ Cluj

F.A. Investiţii /

Spitalul Regional Cluj, întârziat de schimbarea puterii politice la CJ Cluj
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cel mai important proiect de investiţii pe care Consiliul Judeţean Cluj intenţionează să îl demareze anul viitor vizează construcţia Spitalului Regional de Urgenţă, proiect a cărui valoare este estimată la 541 milioane lei.

    Proiectul este întârziat din cauza schimbărilor intervenite la conducerea Consiliului Judeţean Cluj în această vară, când Alin Tişe (PDL) a fost înlocuit de Horea Uioreanu (PNL).

    Imediat după aceea au apărut discuţii legate de amplasamentul spitalului.

    Pe de o parte, Horea Uioreanu (PNL) a susţinut că situaţia amplasamentului din Floreşti, pe care urmează să fie realizat spitalul, precum şi lipsa sprijinului Ministerului Sănătăţii, face ca acest proiect să fie amânat până în 2014. Horea Uioreanu a menţionat public că faţă de amplasamentul anunţat iniţial pentru proiectul Spitalului Regional - de 14,4 hectare - a fost predată cu proces verbal doar o parcelă de 6 hectare, urmând ca restul de 8,4 hectare să se predea de-abia după ce Ministerul Apărării va reuşi să-şi mute depozitul de armament. Horea Uioreanu a declarat că există două amplasamente care pot fi luate în calcul: cel pe care iniţial în 2007 s-a proiectat Spitalul Regional de Urgenţă la Apahida, unde există deja un studiu de fezabilitate, şi amplasamentul în discuţia actuală, cel de la Floreşti.

    Pe de altă parte, fostul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe (PDL) susţine că nu sunt probleme cu terenul din Floreşti, preluat de la armată: amplasamentul de 14 ha a fost transferat prin două hotărâri de guvern, fiind liber de sarcini.

    Altă problema, care de fapt ar putea să stea la originea întârzierilor apărute, este cea legată de negocierile cu potenţialii investitori.

    Fostul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe (PDL) susţinea în primăvara acestui an că proiectul a atras atenţia investitorilor coreeni şi nu numai. În plus, gradul de îndatorare al Consiliului Judeţean permite accesarea unui credit bancar pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă, mai ales că în cadrul acestui proiect au fost cooptate şi administraţiile locale Cluj-Napoca şi Floreşti.

    La rândul său, actualul preşedinte Horea Uioreanu afirma la finele lunii august că are deja două - trei oferte din partea unor investitori privaţi pentru construirea spitalului.

    Discuţiile pe marginea ampla­samentului spitalului par de fapt să aibă rolul să ofere răgazul de timp necesar pentru reluarea negocierilor po­tenţialilor investitori cu noua putere politică aflată la conducerea judeţului Cluj.

    Spitalul Regional de Urgenţă este un proiect de circa 150 milioane de euro, ce ar urma să aibă 20 de secţii medicale şi 800 de paturi, dar şi un heliport.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional