Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Strategia judeţului Vaslui prevede investiţii mari în drumuri

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiectele de perspectivă ale CJ Vaslui sunt grupate în cadrul strategiei pentru perioada 2013 - 2020, ne-a precizat Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui. Unul dintre obiectivele prioritare are în vedere reabilitarea şi modernizarea drumurilor de interes strategic pentru dezvoltarea judeţului. Acesta include 9 tronsoane de drumuri judeţene, cu o lungime cumulată de aproape 300 km. Valoarea investiţiei a fost estimată la 128 milioane de euro şi ar urma să fie implementată până în anul 2020. În paralel, în intervalul 2011 - 2014, CJ Vaslui îşi propune să construiască / reabiliteze centurile ocolitoare ale municipiilor din judeţ. Valoarea investiţiei a fost estimată la 93 milioane de euro.

    Tot în domeniul transporturilor, conducerea judeţeană vrea să înfiinţeze în intervalul 2016 - 2020 un centru de transport intermodal la Fălciu. Proiectul, în valoare de 90 milioane de euro, presupune modernizarea infrastructurii de transport din zonă, amenajarea unor centre de depozitare şi a facilităţilor de încărcare/descărcare a mărfurilor.

    Un alt domeniu prioritar în strategia judeţului Vaslui are în vedere proiectele de mediu. Astfel, în intervalul 2013 - 2018 ar urma să fie completat sistemul integrat de management al deşeurilor solide în judeţ. Proiectul, în valoare de 40 milioane de euro, se referă la extinderea capacităţilor actuale de depozitare a deşeurilor solide şi valorificarea energiei potenţiale a depozitelor de deşeuri închise, respectiv dezvoltarea serviciilor de gestionare a deşeurilor.

    În paralel, în intervalul 2014 - 2018 ar urma să fie reabilitate şi extinse reţelele de alimentare cu apă şi canalizare în localităţile urbane din tot judeţul. Acest obiectiv presupune o investiţie de aproximativ 40 milioane de euro.

    La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt prevăzute lucrări importante pentru reabilitare, modernizare şi dotare, în valoare de 25 milioane de euro. Intervenţiile au ca finalitate aducerea la standarde a tuturor corpurilor de clădire, dar şi construcţia unui ambulatoriu integrat şi a unui pavilion administrativ. Lucrările ar urma să se desfăşoare în perioada 2015 - 2020.

    CJ Vaslui îşi mai propune să investească şi în dezvoltarea activităţilor turistice. În acest scop, autorităţile au în vedere introducerea în circuitul turistic a obiectivelor de patrimoniu Mănăstirea Pârveşti, Mănăstirea Floreşti şi Mănăstirea Fâstâci. Perioada de implementare este 2013 - 2018, iar valoarea proiectului se situează în jurul a 20 milioane euro. Investiţia include în principal intervenţii de restaurare şi conservare a celor trei monumente istorice, precum şi reabilitarea drumurilor de acces şi modernizarea reţelelor de utilităţi.

    CJ Vaslui analizează posibilitatea derulării unor investiţii prin parteneriatul public - privat. În acest sens legislaţia neclară constituie un principal impediment în demararea unor astfel de proiecte.

    Investiţii majore în infrastructura de mediu şi transport

    Cel mai mare proiect aflat în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Vaslui se referă la reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi oraşul Negreşti. Valoarea totală a proiectului este de aproape 250 milioane lei. În luna august lucrarea era realizată în proporţie de 32%, iar finalizarea este aşteptată pentru anul 2013.

    Tot pe partea de mediu, un alt proiect de anvergură aflat în derulare presupune realizarea unui sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Vaslui, prin construirea unui depozit ecologic şi a patru staţii de transfer. Valoarea proiectului este de aproape 163,5 milioane lei. Până în luna august fuseseră realizate 5% din lucrări.

    Pe partea de infrastructură de transport, CJ Vaslui derulează un proiect de reabilitare şi modernizare a DJ 247: limită judeţ Iaşi-Codăceşti - Emil Racoviţă - Dăneşti - Bereasa, Telejena - Zăpodeni - Bălteni - Bejeneşti -Săuca - DN 2F (Laza), judeţul Vaslui, în lungime de peste 47 km. Valoarea proiectului depăşeşte 100 milioane lei. Finalizarea este prevăzută pentru anul 2013.

    Un alt proiect pe infrastructura de drumuri vizează modernizarea drumului interjudeţean DJ 248 Iaşi - Vaslui. Proiectul are o valoare totală de 70,1 milioane lei şi a fost depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi. Investiţia urmează să fie finalizată în anul 2013.

    Tot pe infrastructură rutieră, CJ Vaslui derulează şi proiectul de reabilitare şi modernizare a DJ 246: DJ 247 (Codăeşti) Rediu Galian - Tăcuta - Focşasca - limită judeţ Iaşi (peste 7 km). Valoarea proiectului este de 50 milioane lei. Urmează să fie finalizat în 2013.

    În ceea ce priveşte infrastructura medicală, CJ Vaslui derulează un proiect de reabilitare, modernizare şi echipare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Valoare investiţiei se ridică la 72,6 milioane lei, iar finalizarea este prevăzută pentru anul 2014.

    CJ Vaslui nu a amânat sau sistat proiecte de investiţii finanţate din fonduri nerambursabile, a adăugat preşedintele instituţiei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional