Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Strategie pentru dinamizarea constructiilor

I.D. Perspective /

The Berlaymont, Sediul Comisiei Europene

The Berlaymont, Sediul Comisiei Europene

O strategie menita sa dinamizeze sectorul constructiilor si sa il promoveze in calitate de motor pentru crearea de locuri de munca si pentru cresterea sustinuta a economiei, in general a fost prezentata ieri de catre Comisia Europeana.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, comisar pentru industrie si antreprenoriat, a declarat: "In aceasta perioada de grava criza economica si sociala, cladirile cu consum energetic redus reprezinta investitii sigure si viabile pentru societate si investitorii privati. Sectorul constructiilor ar trebui sa considere aceasta situatie ca pe o oportunitate de a inova si de a atrage talente noi. Noile tehnologii ofera un potential major, nu doar in ceea ce priveste locuintele noi, ci si pentru renovarea milioanelor de cladiri existente, sporindu-le eficienta energetica in conformitate cu obiectivele strategiei Europa 2020. Sa nu pierdem aceasta ocazie. Sectorul constructiilor poate deveni un motor de crestere sustenabila."

Elementele principale ale strategiei includ stimularea unor conditii favorabile investitiilor, in special in sectorul renovarii si al intretinerii cladirilor, de exemplu, prin incurajarea mobilizarii pachetului de pana la 120 de miliarde euro de imprumuturi pus la dispozitie de Banca Europeana de Investitii (BEI) in cadrul "Pactului pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca" din luna iunie. In al doilea rand, prin stimularea inovarii si imbunatatirea calificarilor lucratorilor prin promovarea mobilitatii. In al treilea rand, prin imbunatatirea eficientei resurselor, promovand recunoasterea reciproca a sistemelor de constructii durabile din UE. In al patrulea rand, prin oferirea intreprinderilor de constructii de coduri standard de buna practica privind proiectarea, pentru ca acestea sa poata lucra mai usor in alte state membre. In sfarsit, prin promovarea pozitiei mondiale a intreprinderilor europene din sectorul constructiilor, pentru a stimula rezultatele bune si adoptarea unor standarde durabile in tarile terte.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional