Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Teatrul National ar putea fi gata pana la finele anului

I.D. Investiţii /

premierul Victor Ponta

premierul Victor Ponta

Cele 100 milioane lei necesare pentru finalizarea lucrarilor la Teatrul National din Bucuresti sunt incluse in bugetul Ministerului Culturii, a anuntat ieri Victor Ponta cu ocazia unei vizite pe santierul din Piata Universitatii.

"O sa fie un proiect care va pune Bucurestiul foarte sus pe harta culturala a Europei si sunt absolut convins ca generatiile urmatoare se vor bucura de un teatru national cum ne-am dorit multi altii.", a afirmat prim-ministrul.

Lucrarile sunt coordonate de arhitectul Romeo Belea, cel care a proiectat initial teatrul, si executate de compania Aedificia Carpati.

Proiectul a fost gandit inca din 2006, dar lucrarile au demarat abia in martie 2011 si potrivit graficului vor fi incheiate in 2014. Constructorul sustine insa ca va finaliza proiectul pana la sfarsitul anului daca va avea la dispozitie fondurile necesare. Potrivit Aedificia mai este nevoie de 97 de milioane de lei pentru incheierea lucrarilor.

Cladirea va depasi functiunea de teatru, jucand rolul unui adevarat mall cultural.

Complexul Teatrul National va cuprinde sali de teatru, cafenele, expozitii de arta etc. "Evident ca stilul clasic de administrare nu se mai potriveste noii dimensiuni a cladirii si noilor functionalitati pe care le-a castigat. O sa gasim impreuna niste specialisti, care sa ne ajute, asa cum se intampla cu cladirile de acelasi fel din Europa, sa fie administrate cat mai bine si ca numar de personal si ca venituri, in asa fel incat sa arate si sa ofere cele mai bune servicii culturale din Romania."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional