Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

TEHNOLOGIEPandemia asigură succesul unor aplicaţii

Perspective /

Pandemia asigură succesul unor aplicaţii
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Combaterea coronavirusului se face prin toate mijloacele, inclusiv cu ajutorul telefoanelor inteligente. Aplicaţia de telefon mobil din Germania care ajută la urmărirea infecţiilor cu coronavirus a fost descărcată de 6,5 milioane de ori în primele 24 de ore de la lansare. Christian Klein, directorul executiv al companiei de software SAP ,a spus că receptarea bună de către public este dovada colaborării între echipe ale SAP şi Deutsche Telekom, care au pregătit Corona- Warn-App în doar şase săptămâni.

    Germania s-a alăturat, astfel, unor ţări precum Italia, Polonia şi Letonia, care au lansat, de asemenea, aplicaţii ce folosesc tehnologia wireless Bluetooth pentru a măsura contactele între oameni şi pentru a emite un avertisment dacă vreuna dintre persoane este testată pozitiv cu COVID-19. Deşi tehnologia nu a fost testată, guvernele s-au grăbit să o folosească, în absenţa unui tratament pentru COVID-19, încer­când în schimb să ajungă la un fel de "imunitate de turmă" digitală împotriva bolii. Însă ar fi nevoie de o utilizare generalizată, totuşi, pentru a spori şansele ca două persoane aflate într-o situaţie de risc - petrecând 15 minute la o distanţă de cel mult două metri una de cealaltă - să folosească aplicaţie. În testele de până acum, aplicaţia a înregis­trat cu succes 80% dintre astfel de întâlniri. Majoritatea aplicaţiilor folosite în Europa se bazează pe tehnologie Apple şi Alphabet de la Google care conectează în siguranţă contactele pe un dispozitiv şi secretizează schimburile prin Bluetooth.

    În Italia, aplicaţia "Immuni" pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus şi oprirea răspândirii acestuia a fost descărcată de 500.000 de persoane în primele 24 de ore. Aplicaţia "a fost apreciată pentru simplitatea sa şi cetăţenii i-au înţeles utilitatea", a comentat ministrul pentru inovaţie, Paola Pisano. Aplicaţia "Immuni" a fost realizată de firma Bending Spoons din Milano, cu sprijinul unui centru medical, şi respectă regulile enunţate de Uniunea Europeană, potrivit guvernului italian. Ea se bazează pe tehnologia bluetooth, nu pe geolocalizare. Fiecare este liber să o descarce şi dispune de control asupra datelor personale, care vor fi stocate doar pe telefonul mobil. Dacă un utilizator descoperă că este pozitiv la noul coronavirus, el este cel care îşi trimite datele către un server, care caută în memorie pentru a-i găsi contactele prin bluetooth şi a-i avertiza pe aceia susceptibili să-l fi întâlnit.

    În Franţa, aplicaţia similară, care stochează datele centrale şi nu este sprijinită de Apple, a fost activată de 2% din populaţie.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional