Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tinerii arhitecti se pronunta asupra amenajarii spatiului public

A.D. Amenajări /

Tinerii arhitecti premiati in cadrul concursului.

Tinerii arhitecti premiati in cadrul concursului.

Compania imobiliara S IMMO si Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" au decernat premiile pentru concursul de idei vizand proiectarea piatetei publice din cadrul proiectului de birouri The Mark, pe care compania austriaca intentioneaza sa il realizeze in Bucuresti.

Din cele peste 70 de proiecte depuse de studentii la arhitectura, 10 au fost premiate, urmand ca ideile cele mai bune sa fie puse in aplicare in cadrul proiectului, a explicat

Daniela Badulescu, country manager S IMMO Romania.

Terenul pe care ar urma sa fie amenajata piateta este detinut de Primaria Municipiului Bucuresti si a rezultat in urma demolarii ruinelor fostului Cinematograf Feroviar cu ocazia demararii lucrarilor de extindere a strazii Buzesti. Avand in vedere invecinarea cu terenul pe care S IMMO va construi proiectul de birouri si valoarea istorica a zonei, conducerea companiei a decis sa finanteze amenajarea spatiului public respectiv, in completarea proiectului imobiliar.

"Vrem un proiect complet, care aduce valoare. Din acest motiv si vecinatatile conteaza", a argumentat Marc Kruger, manager de proiect in cadrul S IMMO.

Juriul concursului de arhitectura a fost format din reprezentanti ai Universitatii de Arhitectura, arhitectul sef al Bucurestiului, Gheorghe Patrascu, un reprezentant al Ministerului Culturii si oficiali S IMMO.

"Am urmarit potentialul proiectelor de a rezolva problemele locului, vizand identitatea, conformarea imaginii contemporane cu spiritul locului", a precizat conf. dr. arh. Georgica Mitrache, membru in cadrul juriului.

De asemenea, proiectele au fost evaluate prin prisma imaginii urbane propuse, fezabilitatii si comunicarii cu publicul.

The Mark, noul proiect de birouri al S IMMO va fi amplasat la intersectia Bulevardului Uranus (Buzesti-Berzei) cu calea Grivitei, in apropiere de Piata Victoriei. Ansamblul va cuprinde doua cladiri de birouri, un turn cu 15 etaje si o cladire tip podium cu 6 etaje, cu o suprafata supraterana de aproximativ 28.000 mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional