Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Toate drumurile vitale din judetul Iasi vor fi reabilitate pana in 2020

I.D. Investiţii /

Consiliul Judetean Iasi intentioneaza sa reabiliteze complet pana in 2020 toate arterele vitale ale judetului, potrivit masterplanului cu privire la reabilitarea si modernizarea de drumuri judetene si comunale pentru perioada 2014-2020.

Vor fi reparati 500 kilometri de drum judetean, adica mai bine de jumatate din lungimea totala a drumurilor judetene, aproape 80 de kilometri de drum comunal si sase poduri de pe firul acestora.

Costurile totale ale acestor lucrari s-ar ridica la 200 milioane de euro si vor fi finantate din fonduri europene.

Presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, a oferit detalii despre cele trei axe rutiere prioritare ale judetului: "Axa I, cea mai importanta, pe care sper sa o finantam prin Programul Operational Regional, este drumul Iasi - Movileni - Gropnita - Coarnele Caprei - Belcesti - Scobinti - Siretel - Lespezi. Are o lungime de 94 kilometri si un buget de 49 milioane de euro. Cea de-a doua axa este drumul Iasi - Miroslava - tibana - tibanesti - Tansa - Dagata, cu iesiri din tibanesti spre Vaslui si din Dagata, prin Piscu Rusului, spre Neamt. Este cea mai importanta artera din partea de sud a judetului. Are o lungime de circa 70 kilometri si un buget de aproximativ 50 milioane de euro. Axa a treia are aproape 60 de kilometri, un buget de 18 milioane de euro si reprezinta centura usoara a Municipiului Iasi, adica drumul Popricani -Movileni - Letcani - Voinesti - Mogosesti - Ciurea - Barnova - Tomesti - Holboca".

Iasiul are 1.035 kilometri de drum judetean, din care astazi 517 kilometri sunt asfaltati, dar in diferite stadii de calitate a asfaltului, 386 kilometri drumuri de piatra, iar restul de pamant.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional