Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Toate strazile din Bucuresti vor fi modernizate pana in 2015

A.D. Investiţii /

Toate strazile din Bucuresti vor fi modernizate pana in 2015

In 2015 nu va mai exista nicio strada de pamant in Bucuresti. "La sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal, dar din 2008 pana acum am reusit sa scadem procentul strazilor lipsite de apa si canalizare, de la 23% la 7%. Vom continua investitiile astfel incat, in anul 2015, sa nu mai existe strazi nemodernizate in Capitala" a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului.

In cartierul Prelungirea Ghencea, PMB a preluat de la Sectorul 5 un pachet de 24 de strazi nemodernizate in vederea realizarii lucrarilor de constructie a retelelor de apa, canalizare si a sistemului rutier. Lucrarile au demarat in iulie anul curent, iar pana in prezent au fost finalizate integral 13 artere. Pe inca cinci strazi a fost construita reteaua de apa si canalizare si s-a turnat asfalt provizoriu, urmand ca, de indata ce vremea o va permite, sa se realizeze si sistemul rutier. In prezent se lucreaza la reteaua de apa si canalizare pe str. Bulgarus, iar pe str. Ghidiceni, (la intersectia Dantelei cu Intrarea Scurta) se lucreaza la reteaua de canalizare. In primavara, vor incepe lucrarile si pe restul de patru strazi, a precizat primarul general cu ocazia unei vizite pe teren.

In ultimii cinci ani, municipalitatea a reabilitat peste 200 de strazi care nu aveau apa si canalizare in zece mari cartiere din Capitala. Aceste investitii s-au ridicat la peste 338 milioane lei (inclusiv TVA).

Astfel, zone importante din Capitala beneficiaza acum de infrastructura rutiera modernizata: Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Baneasa, Andronache, Ion Creanga, Olimpia, Progresului, Aparatorii Patriei, Giulesti Sârbi.

Pana in prezent, lucrarile propuse la retelele de alimentare cu apa si canalizare au fost finalizate in toate cartierele mai sus mentionate realizandu-se investitii care insumeaza 213 strazi, respectiv 67 km retea publica de alimentare cu apa, 71,4 km retea publica de canalizare menajera, 6,5 km retea publica de canalizare pluviala, 45,3 km sistem rutier. Au fost de asemenea realizate 4 statii de preepurare a apelor pluviale, 6 statii de pompare a apelor uzate menajere, o statie de pompare apa potabila.

Investitiile au fost completate de cele realizate de catre operatorul Apa Nova Bucuresti in cadrul Programului Bucur, prin care au fost realizate investitii pe 110 strazi, insumand 30 km de retea publica de alimentare cu apa si 42,5 km de retea publica de canalizare menajera, 9 statii de pompare ape uzate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional