Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Trei pasarele futuriste vor fi construite la Mamaia

I.D. Investiţii /

Trei pasarele futuriste vor fi construite la Mamaia

Lucrarile la cele trei pasarele care vor imbunatatii accesul in statiunea Mamaia au demarat vineri, 20 septembrie.

Investitia se ridica la suma de 10,59 milioane lei, din care 6,88 milioane lei reprezinta fonduri europene.

Proiectul vizeaza construirea a trei pasarele cu teme arhitecturale in ton cu specificul zonei in care vor fi amplasate.

Primul amplasament va fi la trecerea de pietoni semaforizata de la Satul de Vacanta unde se va realiza o pasarela pietonala avand ca tema arhitecturala puntea unui iaht. Pasarela propusa prezinta stilizat prora si catargul unui iaht. Existenta unei zone verzi pe mijlocul bulevardului Mamaia in amplasamentul propus, permite pozitionarea pe aceasta a unui stalp de sustinere pentru varful prorei si al catargului. Pasarela are o forma curbata pentru a sugera cat mai realist prora unui iaht.

Un alt amplasament este la Cazino Mamaia unde, actualmente, este situata si zona de maxim interes a statiunii Mamaia. Tema aleasa este navodul si pescarusii care permite o forma neuzuala pentru o pasarela si prin care aceasta iese in evidenta augmentand si mai mult substanta (patternul) zonei respective.

A treia pasarela are tema valului, dar intr-o varianta cu un design retro de sfarsit de secol XIX realizat din fier forjat, ce reprezinta creasta unui val inspumat. Aceasta pasarela este dedicata amplasamentului din fata hotelului Rex, ce are o vechime considerabila.

Proiectul a fost demarat in iulie 2012 si se va incheia la inceputul anului 2014.

Lucrarile sunt finantate prin Programul Operational Regional. Contractul de finantare a fost semnat in data de 18 iulie 2012.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional