Cazul demontarii Halei Matache denota o problema administrativa si mai ales urbanistica grava, atrage atentia Uniunii Arhitectilor din Romania.
Pentru toata artera de legatura prevazuta intre Calea Victoriei-Buzesti-Uranus se impune un concurs international, considera reprezentantii UAR.
Participantii la competitie ar trebui sa evidentieze reteaua de transport a orasului si zonele riverane ale acestei artere, zone care pot fi de locuinte, dotari, spatii verzi, birouri dar si alte variante, care nu sunt cunoscute la ora actuala nici de populatia Bucurestiului.
Pornind de la aceasta actiune de demontare a unui monument istoric, cum este Hala Matache, Uniunea Arhitectilor din Romania considera ca este necesara tratarea situatiei urbanistice a Bucurestiului la nivel de ansamblu, cu accent pe dezvoltarea durabila, de perspectiva a capitalei.
Totodata, reprezentantii UAR considera ca este necesara o consultare publica cu privire la Planul Urbanistic General (PUG) pentru Bucuresti, in cadrul careia sa se prezinte atat principiile cat si conceptul de proiectare a acestei lucrari majore pentru capitala.
La data de 18 martie legea revizuita privind amenajarea teritoriului si urbanismului a fost respinsa de Presedintie si retrimisa Parlamentului pentru reexaminare. Reprezentantii UAR declara ca in aceste conditii este necesara reluarea dezbaterii pe tema modificarii Legii Urbanismului, atat in Parlament cat si in cadrul societatii civile.