Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

UAR: Bucurestiul se confrunta cu probleme urbanistice grave

I.D. Perspective /

Fosta Hala Matache.

Fosta Hala Matache.

Cazul demontarii Halei Matache denota o problema administrativa si mai ales urbanistica grava, atrage atentia Uniunii Arhitectilor din Romania.

Pentru toata artera de legatura prevazuta intre Calea Victoriei-Buzesti-Uranus se impune un concurs international, considera reprezentantii UAR.

Participantii la competitie ar trebui sa evidentieze reteaua de transport a orasului si zonele riverane ale acestei artere, zone care pot fi de locuinte, dotari, spatii verzi, birouri dar si alte variante, care nu sunt cunoscute la ora actuala nici de populatia Bucurestiului.

Pornind de la aceasta actiune de demontare a unui monument istoric, cum este Hala Matache, Uniunea Arhitectilor din Romania considera ca este necesara tratarea situatiei urbanistice a Bucurestiului la nivel de ansamblu, cu accent pe dezvoltarea durabila, de perspectiva a capitalei.

Totodata, reprezentantii UAR considera ca este necesara o consultare publica cu privire la Planul Urbanistic General (PUG) pentru Bucuresti, in cadrul careia sa se prezinte atat principiile cat si conceptul de proiectare a acestei lucrari majore pentru capitala.

La data de 18 martie legea revizuita privind amenajarea teritoriului si urbanismului a fost respinsa de Presedintie si retrimisa Parlamentului pentru reexaminare. Reprezentantii UAR declara ca in aceste conditii este necesara reluarea dezbaterii pe tema modificarii Legii Urbanismului, atat in Parlament cat si in cadrul societatii civile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional