Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Un nou tronson de metrou va fi construit in Bucuresti

A.D. Investiţii /

Un nou tronson de metrou va fi construit in Bucuresti

Magistrala 4 de metrou Straulesti - Gara de Nord va fi extinsa cu un nou tronson ce va porni de la Gara de Nord si va ajunge la Gara Progresul, in sudul Bucurestiului.

Metrorex a obtinut finantare nerambursabila prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman pentru realizarea studiilor de prefezabilitate si de fezabilitate pentru constructia liniei de metrou. Proiectul are un buget total de 12,4 milioane de franci elvetieni, din care 8,5 milioane CHF reprezinta fondurile elvetiene, iar restul sumei va fi acoperita de beneficiar, a precizat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Proiectul prevede elaborarea studiilor de prefezabilitate si de fezabilitate, elaborarea unui studiu multimodal de transport pentru Bucuresti si a unui studiu de siguranta privind cresterea potentiala a traficului pe Linia 4, dar si crearea unui parteneriat institutional între Metrorex si o companie de transport public din Elvetia.

Ministerul Transporturilor va garanta si monitoriza buna desfasurare a proiectului, a firmat Ramona Manescu, ministrul transporturilor.

Termenul pentru realizarea studiilor este de 30 de luni. Ulterior, lucrarile propriu-zise ar urma sa fie finantate cu fonduri europene in perioada 2014-2020, a mai mentionat domnul Dragnea.

Acordul de proiect a fost incheiat ieri intre partea elvetiana, reprezentata de Excelenta Sa Jean - Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei in Romania, si Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, in calitate de Unitate Nationala de Coordonare, reprezentat de viceprim-ministrul Daniel Chitoiu si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de organism intermediar, preprezentat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Metrorex are in prezent in lucru executia tronsonului de metrou Drumul Taberei - Eroilor din noua magistrala 5 si extinderea magistralei 4 cu doua statii, tronsonul Parc Bazilescu - Straulesti (la care se adauga constructia unui depou si a unei parcari), a precizat Aurel Radu, directorul general Metrorex.

Metroul Bucurestean are in prezent 69 km de linie dubla, 51 de statii si un trafic mediu de 600.000 calatori pe zi, respectiv 172 milioane calatori pe an.

Programul de asistenta financiara elvetiana destinat Romaniei, are alocata o suma de 181 milioane franci elvetieni. Programul asigura finantare pentru: securitate, stabilitate si sprijin pentru reforme; mediu si infrastructura; sectorul privat; dezvoltare umana si sociala; alocari speciale pentru intensificarea parteneriatului si suport pentru experti.

37 milioane de franci elvetieni sunt alocati pentru management energetic si eficienta energetica in orase. Prin acest sub-program au fost selectate 4 municipii: Cluj-Napoca, Arad, Brasov si Suceava. Acestea trebuie sa prezinte propunerile finale de proiecte incepand cu 1 decembrie anul curent.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional