Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

VASLUIPrimăria derulează investiţii de peste 23 de milioane de lei

F.A. Investiţii /

Primăria derulează investiţii de peste 23 de milioane de lei

"Eurostrada" reabilitează 169 de străzi secundare

Valoarea totală a bugetului de investiţii al Primăriei Municipiului Vaslui pentru acest an este 23,4 milioane lei. Finanţarea este asigurată din bugetul local, fonduri de la Ministerul Mediului, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, credite bancare, dar şi din bugetul de stat, prin programele derulate de Agenţia Română pentru Conservarea Energiei (ARCE). Primarul oraşului, Vasile Pavăl, ne-a declarat că, până în luna septembrie, a fost cheltuită suma de 17 milioane lei.

În acest an, pentru modernizarea străzilor, a fost alocată suma de 3 milioane de lei. Domnia sa ne-a precizat că principalele obiective prinse în program sunt străzile Libertăţii, Racova, Nicolae Milescu, Muncii, I.L. Caragiale, Filaturii şi Vasile Lupu. Până la sfârşitul anului, vor fi modernizate arterele C.D. Gherea şi Constantin Ciubotăraşu.

1,4 milioane de lei pentru apă şi canalizare

Primăria Vaslui are la dispoziţie, pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, suma de 1,4 milioane de lei. Lucrările se vor desfăşura pe străzile Libertăţii, Racova, Gh. Doja şi Alecu Donici, ne-a menţionat primarul Vasluiului. Până la sfârşitul anului, urmează să fie extinse reţelele de apă şi canalizare pe străzile Ştefan Procopiu, Valentin Silvestru, Delea, D. Cantemir, Bujorilor, Matei Basarab, Liliacului, Combinelor, Păcurari, Banu şi Castanilor.

Peste patru milioane de lei pentru şcoli

La capitolul învăţământ a fost alocată suma de 4,49 milioane lei. Principalele obiective de investiţii derulate sunt reparaţii capitale la liceele Anghel Rugină şi la Mihail Kogălniceanu, construirea Grădiniţei nr. 23, sala sport de la Liceul Ion Mincu, reabilitarea termică a Liceului Emil Racoviţă.

Pentru investiţiile privind asigurările şi asistenţa socială, este disponibilă suma de 1,81 milioane de lei.

Principalele obiective derulate de Primăria Vaslui sunt amenajarea unui bloc de locuinţe sociale (12 unităţi locative), a opt case sociale, dar şi amenajarea Creşei nr. 3.

Primăria lucra, la finele lunii septembrie, şi la definitivarea amplasamentelor şi elaborarea studiilor de fezabilitate pentru construirea de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Trei proiecte cu finanţare europeană

Primăria Municipiului Vaslui a depus pentru finanţare, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est, trei proiecte pe Axa 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale" din Programul Operaţional Regional (POR). Vasile Pavăl ne-a explicat că este vorba despre consolidarea şi reabilitarea Şcolii nr. 3, clasele I-VIII, consolidarea şi extinderea Şcolii Brodoc şi consolidarea şi extinderea Şcolii Viişoara. Domnia sa a subliniat că proiectele presupun consolidarea corpurilor de clădire existente, realizarea unei extinderi care să cuprindă laborator de informatică, modernizarea şi dotarea şcolilor inclusiv cu echipament IT (calculatoare).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional