Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Volumul constructiilor din Romania e in crestere

C.T. Perspective /

Volumul constructiilor din Romania e in crestere

In luna martie 2013, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna februarie 2013, cu 28,8%. Cresterea este evidentiata astfel: la lucrarile de constructii noi cu 34,1%, la lucrarile de reparatii capitale cu 23,5% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 18,4%, arata un comunicat al Institutului National de Statistica.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale (+43,4%) si la constructiile ingineresti (+29,5%). La cladirile rezidentiale a avut loc o scadere cu 0,5%.

Volumul lucrarilor de constructii (serie ajustata) in luna martie 2013, comparativ cu luna februarie 2013, a inregistrat o crestere cu 2,7%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 4,0%, respectiv cu 3,1%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 5,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 8,6%, respectiv cu 3,7%. La cladirile rezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 17,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,0%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+21,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+11,7%). Constructiile noi au scazut cu 5,6%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 1,4 %, respectiv cu 1,2%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 0,7%.

Volumul lucrarilor de constructii (serie ajustata) in luna martie 2013, comparativ cu luna martie 2012 a crescut cu 0,5%. Pe elemente de structura, la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat cresteri cu 27,8%, respectiv cu 7,1%. La lucrarile de constructii noi a avut loc o scadere cu 3,1%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 7,0%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 0,1%.

In trimestrul I 2013, comparativ cu trimestrul I 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 4,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+47,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+12,9%). Lucrarile de constructii noi au scazut cu 15,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 23,2%, respectiv cu 3,4%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10,4%.

In trimestrul I al anului 2013, comparativ cu trimestrul corespunzator al anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata, a scazut cu 5,1%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-13,5%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat cresteri cu 50,4%, respectiv cu 7,3%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 21,1%, respectiv cu 5,1%. Constructiile ingineresti au scazut cu 12,0%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional