Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Vor fi reabilitate la timp monumentele Bucurestiului?

I.D. Investiţii /

Sase monumente istorice din Capitala vor fi reabilitate prin Programul Operational Regional, Domeniul Major de Interventie 5.1. "Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural". Lista cuprinde observatorul Vasile Urseanu, muzeul Nicolae Minovici, Casa Cesianu, Arcul de Triumf, Biserica Sf. Sofia si Palatul Patriarhiei Romane.

Aceste proiecte urmeaza sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2015, insa in prezent se lucreaza doar la Biserica Sf. Sofia. In perioada urmatoare vor incepe lucrarile si la Casa Cesianu, contractul a fost de curand atribuit companiei Aedificia Carpati.

In schimb pentru celelalte obiective procedurile de achizitie sunt in derulare si este dificil de previzionat cand vor fi atribuite contractele de executie.

Pentru reabilitarea si consolidarea Muzeului "Minovici", Primaria Capitalei a demarat o procedura de atribuire in luna septembrie a acestui an. Valoarea lucrarilor era estimata intre 10,2 si 11,1 milioane lei.

Licitatia pentru lucrarile la observatorul "Vasile Urseanu" se afla si ea in desfasurare. Procedura a fost lansata in luna februarie a acestui an. Lucrarile au fost estimate intre suma de 6,5 milioane si 7,6 milioane lei.

Procedura de achizitie pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf a fost lansata inca de anul trecut, in luna septembrie. Lucrarile au fost estimate la suma de 20,62 milioane lei.

Licitatia pentru lucrarile de la Palatul Patriarhiei este si ea una cu vechime. Aceasta a fost lansata in luna ianuarie 2013. Lucrarile erau estimate la suma de 64,28 milioane lei fara TVA.

Toate cele patru proceduri au fost suspendate pentru diferite perioade in urma contestatiilor depuse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional