Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BufteaPreţurile terenurilor au crescut cu 50% în ultimul an

F.A. Piaţa Imobiliară /

Bloc de garsoniere şi bloc de apartamente de serviciu cu regimul de înălţime subsol+parter+4 etaje, pe strada Industriei nr. 8, Buftea. Beneficiarul investiţiei este "Sima Prod" SRL, proiectantul general este B.I.A. Margareta Fotache, iar constructor este "Top Expert Construct" SRL. În fotografie stadiul lucrărilor, la jumătatea lunii martie, la cel de-al doilea imobil. Primul imobil este aproape finalizat.

Bloc de garsoniere şi bloc de apartamente de serviciu cu regimul de înălţime subsol+parter+4 etaje, pe strada Industriei nr. 8, Buftea. Beneficiarul investiţiei este "Sima Prod" SRL, proiectantul general este B.I.A. Margareta Fotache, iar constructor este "Top Expert Construct" SRL. În fotografie stadiul lucrărilor, la jumătatea lunii martie, la cel de-al doilea imobil. Primul imobil este aproape finalizat.

Circa 5-6 cartiere rezidenţiale se află în dezvoltare

Nu doar Bucureştiul, ci şi localităţile limitrofe au cunoscut, în ultima vreme, o creştere semnificativă a preţurilor pe piaţa imobiliară. Astfel, în oraşul Buftea, cel mai mult s-au scumpit terenurile (reprezentând segmentul cel mai tranzacţionat), în ultimul an fiind înregis­trate şi majorări de 50%, ne-a precizat Geanina Gavrilescu, administrator al agenţiei imobiliare "Luca". Domnia sa ne-a spus că terenurile intravilane sunt vândute la preţuri de 50-100 de euro/mp, în timp ce parcelele de teren din extravilanul localităţii costă 10 până la 30 de euro/mp.

Circa 5-6 cartiere rezidenţiale se află în dezvoltare

În localitatea Buftea se construiesc foarte multe case individuale. Acestea au, în general, regimul de înălţime parter, etaj şi mansardă şi sunt situate pe loturi de teren de 700 până la 1.500 de metri pătraţi. Aria construită a caselor ajunge, în principiu, la 80-150 de metri pătraţi, potrivit doamnei Gavrilescu.

Domnia sa ne-a specificat că există circa 5-6 proiecte de cartiere rezidenţiale care se află în derulare, o serie de alte astfel de ansambluri aflându-se în faza de obţinere a documentaţiei necesare. Fiecare dintre noile cartiere presupune realizarea unui număr de 10-20 de case, cu suprafeţe de peste 100 de metri pătraţi. Locuinţele sunt dispuse pe două sau patru niveluri - parter şi etaj şi parter, două etaje şi mansardă. Parcelele de teren pe suprafeţele cărora sunt ridicate acestea măsoară între 500 şi 700 de metri pătraţi. Noile case construite de către investitori (români sau străini), în zone precum Calul Bălan ori Dârza, sunt tranzacţionate la un preţ minim de 200.000 de euro.

Cerere mică pentru locuinţele vechi din Buftea

Casele vechi sunt mai puţin căutate, acestea fiind cumpărate, în general, pentru teren. În ceea ce priveşte apartamentele vechi, Geanina Gavrilescu ne-a precizat că o astfel de locuinţă cu două camere, având o suprafaţă de circa 50 de metri pătraţi, situată într-o zonă defavorizată din Buftea, costă în jur de 75.000 de euro. Acest preţ ajunge la 110.000-120.000 de euro, în cazul în care apartamentele au maxim 90 de metri pătraţi şi sunt distribuite pe două sau trei camere.

Ofertă redusă de birouri

În localitatea Buftea sunt amenajate şi spaţii industriale, depozite. De asemenea, potrivit sursei citate, există spaţii industriale mari, de tipul halelor, construite în scopul vânzării. Doamna Gavrilescu ne-a precizat că, deşi există cerere, foarte greu se găsesc spaţii industriale de închiriat.

Nici birouri nu există, singurele spaţii de afaceri care pot fi închiriate în Buftea, şi acestea în număr redus, fiind apartamentele cu suprafeţe mici.

Cele mai multe achiziţii se fac cu credit ipotecar

Referitor la evoluţia pieţei imobiliare din Buftea, reprezentantul agenţiei "Luca" estimează că preţurile vor continua să crească, "deşi acestea sunt, deja, foarte mari. Infrastructură şi utilităţi există, oferta, mai ales pe segmentul terenurilor extravilane, este bogată, sunt investitori interesaţi, dar preţurile sunt exagerate". De la începutul acestui an şi până în martie au fost realizate foarte puţine tranzacţii, potrivit domniei sale, iar cele mai multe achiziţii au fost efectuate cu credit ipotecar.

Oraşul Buftea este localizat în partea de nord-vest a judeţului Ilfov. Fiind străbătut de la nord la sud de râul Colentina şi înconjurat de o perdea deasă de păduri rămase din vechiul codru al Vlăsiei, localitatea se află la 20 de km, în nord, de Capitala ţării.

În zona Buftea-Crevedia, la 1,5 km de Palatul Ştirbei din Buftea, se află în execuţie ansamblul rezidenţial "Austrian Village", al cărui dezvoltator este compania "Smea Bau", ne-a precizat Irina Grosu, din cadrul companiei "MediaCity" - agentul exclusiv al proiectului. Investitorul construieşte 57 de vile, peste 50% dintre acestea fiind, deja, vândute. Unităţile locative sunt împărţite în patru tipuri - "Comfort Villa", "Comfort Plus Villa", "Lux Villa" şi "Superior Villa". Cea mai ieftină dintre acestea costă 210.000 de euro, în timp ce preţul cel mai ridicat ajunge la 358.000 de euro. Suprafeţele construite oscilează între 252 şi 450 de metri pătraţi.

Ansamblul rezidenţial include şi o grădiniţă, o farmacie, un restaurant, un centru de cumpărături, fitness şi piscină. Întregul proiect va fi finalizat după jumătatea acestui an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional