Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BURJ KHALIFA PIERDE RECORDULThe Tower, Dubai - cea mai înaltă clădire din lume din 2020

Piaţa Imobiliară /

The Tower, Dubai - cea mai înaltă clădire din lume din 2020
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Construcţia noului zgârie-nor va începe în iulie

    Dezvoltatorul imobiliar Emaar Properties din Dubai a lansat, la finele lunii aprilie, cel mai recent proiect de lux al său, ce presupune construcţia celei mai înalte clădiri din lume, The Tower, care va detrona actualul deţinător al acestei poziţii - zgârie-norul Burj Khalifa (828 de metri înălţime).

    Deşi nu a dezvăluit înălţimea noului turn, Emaar Properties a confirmat că acesta va fi mai înalt decât clădirea Burj Khalifa, care a fost finalizată în 2009.

    Zgârie-norul The Tower (Turnul) va eclipsa, de asemenea, Shanghai Tower din China, Abraj Al-Bait Tower din Arabia Saudită, One World Trade Centre din New York, precum şi cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, The Shard - Londra.

    Turnul se va afla în centrul Dubai Creek Harbour, o nouă destinaţie la malul mării pentru hoteluri, locuinţe, magazine şi restaurante. Noile apartamente, vilele şi penthouse-urile din apropierea turnului vor avea un preţ începând de la 184.135 de lire. Dezvoltatorii speră că investitorii vor fi atraşi de accesibilitatea proprietăţilor din Dubai Creek Harbour.

    "Aşa cum Burj Khalifa este punctul de atracţie din centrul Dubai-ului, The Tower va face din Dubai Creek Harbour unul dintre cele mai dorite puncte rezidenţiale şi destinaţii de călătorie din oraş, oferindu-le rezidenţilor şi vizitatorilor un mediu modern şi luxos în care să locuiască, să lucreze şi să se distreze", a declarat Ahmad Al Matrooshi, directorul general al Emaar Properties.

    Turnul este conceput de arhitectul Santiago Calatrava Valls, iar cheltuielile pentru construcţie sunt estimate la peste un miliard de dolari. Construcţia va începe în iulie 2016, termenul de finalizare fiind 2020.

    Profitul net al Emaar Properties a crescut cu 17% în primul trimestru din 2016, în ritm anual, la 328 milioane de dolari, la fel şi vânzările, care au ajuns la 961 milioane de dolari. Pe segmentul imobiliar, vânzările companiei au sporit cu 32%, la 537 milioane de dolari.

    ____________

    Santiago Calatrava Valls mai are în portofoliu lucrări precum World Trade Centre Transportation Hub din New York, podul Peace din Calgary, Complexul Sportiv Olimpic din Atena şi turnul Turning Torso din Malmö.

    ____________

    Arhitectul spaniol-elveţian Santiago Calatrava Valls a prezentat în luna aprilie proiectul său, în timpul unei conferinţe de presă, în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

    Dubai vrea să ajungă încă o dată aproape de cer, dezvoltatorul celei mai înalte clădiri din lume promiţând balcoane rotative şi un peisaj inspirat din grădinile suspendate ale Babilonului (foto copertă).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional