Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CorbeancaCirca 2.000 de vile au fost construite în ultimii cinci ani

F.A. Piaţa Imobiliară /

Case noi în Corbeanca

Case noi în Corbeanca

Terenurile s-au scumpit cu circa 30-50% pe an şi vor mai creşte şi în următorii 2-3 ani, cu aproximativ 20-30%

Piaţa imobiliară din Corbeanca înseamnă, ca şi în cazul celorlalte localităţi din jur, în general tranzacţii cu terenuri şi dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale.

Madalin Zaharia, de la agenţia imobiliară "Model House", ne-a spus că, atât casele vechi, cât şi terenurile costă în Corbeanca mai mult decât cele din Mogoşoaia. Astfel, un metru pătrat de teren extravilan este comercializat la preţul de 30-35 de euro/mp, în timp ce terenurile intravilane costă de la 80 la 200-300 de euro/mp, în funcţie de locaţie, existenţa utilităţilor şi nivelul infrastructurii.

Paul Şarcane, de la agentia "Corbeanca Imobiliare", ne-a precizat că cele mai scumpe sunt parcelele din zona Paradisul Verde, preţurile mai mici vizând loturile din perimetrele limitrofe.

În luna martie, autorităţile făceau demersuri pentru aprobarea noului Plan Urbanistic General (PUG) al localităţii Corbeanca, în baza căruia toate suprafeţele de teren extravilan vor fi trecute în intravilan. Acest fapt va conduce la o nouă creştere a preţurilor terenurilor, cu circa 20%.

În ultimii cinci ani, ne-a spus domnul Şarcane, terenurile şi-au majorat preţurile cu circa 30-50% pe an. Domnia sa estimează că acestea vor mai creşte şi în următorii 2-3 ani, cu aproximativ 20-30%.

Terenurile din Corbeanca sunt căutate pentru ridicarea de case individuale, dar mai ales pentru construirea de ansambluri rezidenţiale.

Complexuri rezidenţiale de până la 100 de vile

Investitori români şi străini au intrat pe piaţa imobiliară din Corbeanca, dezvoltând cartiere de vile şi case. Paul Şarcane estimează că, în ultimii cinci ani, în localitate au fost construite circa 2.000 de vile individuale. Preţurile lor depăşesc 250.000 de euro. În ultimii doi ani tot mai mulţi oameni de afaceri s-au arătat interesaţi să investească în zonă. Ei derulează proiecte de 20 până la 100 de vile. Printre ansamblurile rezidenţiale din zona se numără "Corbeanca Forest", "Gardenia Village" (49 de vile construite pe 28.000 mp), "Laguna Albastră", "Satul American", "Flamingo" etc.

În general, aceste vile sunt dispuse pe parter, etaj şi mansardă, suprafaţa terenurilor aferente oscilând între 350 şi 800 de metri pătraţi. Casele au arii cuprinse între 150 şi 300 de metri pătraţi construiţi. Preţurile unităţilor locative de calitate medie ajung, potrivit sursei citate, la 800-1.200 de euro/mp, fără TVA, în timp ce vilele de lux costă de la 500.000 la 1 milion de euro.

Domnul Şarcane ne-a precizat că localitatea se extinde în partea de nord, adăugând că "există tendinţa nefericită de a începe construirea de blocuri, deteriorându-se, astfel, arhitectura zonei". Deja se află în construcţie primele proiecte de acest gen, printre ele numărându-se "Northpoint Residence". Preţul noilor apartamente cu două, trei şi patru camere se ridică la 800-900 de euro/mp.

Până în prezent, în Corbeanca nu au fost construite birouri şi spaţii comerciale

Numărul de case noi nu a justificat, până în prezent, realizarea unei reţele de spaţii comerciale şi birouri, ne-a spus domnul Şarcane, adăugând că, în prezent, acest lucru se impune cu necesitate. De aceea, chiar există câteva proiecte în acest sens, care se află în faza de obţinere a documentaţiei necesare.

De asemenea, zona industrială se dezvoltă către Buftea şi presupune construirea unor depozite pentru materiale de construcţii şi a unor staţii de betoane.

Potrivit lui Paul Şarcane, infrastructura şi utilităţile din localitatea Corbeanca sunt foarte slab dezvoltate. Energie şi gaze există doar în zonele centrale, urmând să fie extinse şi în celelalte perimetre din comună. Drumurile sunt foarte înguste şi de calitate inferioară susţine reprezentantul "Corbeanca Imobiliare", care ne-a precizat că există un proiect în faza incipientă pentru implementarea reţelelor de apă şi canalizare. Totodată, urmează să fie construită şoseaua de centură care va traversa localitatea, determinând fluidizarea traficului, dar şi creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară.

Compania "Marr Capital" construieşte, în localitatea Corbeanca, 100 de vile care vor fi finalizate în acest an. Complexul rezidenţial, denumit "Corbeanca Forest", va ocupa un teren de 7,54 de ha, la intrarea în comună, în vecinătatea pădurii şi lacului.

"Corbeanca Forest" oferă două tipuri de vile: cea mai mare are o suprafaţă construită de 294 mp, terenul aferent fiind de 500-600 mp, iar cealaltă variantă oferă 210 metri pătraţi construiţi plus un lot de teren de 500 mp.

În prezent, au mai rămas la vânzare doar cele mai mari vile, care au un regim de înălţime parter, etaj şi mansardă, şi costă 300.000 de euro, plus TVA. Cele mici, cu regimul de înălţime parter şi mansardă, au fost vândute în totalitate, proiectul fiind predat în proporţie de peste 50%.

Cartierul va beneficia şi de locuri de parcare sau garaje, ne-au precizat surse din cadrul agenţiei imobiliare "Eurisko", promotorul proiectului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional