Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Craiova: O bază de agrement ar putea fi realizată în parteneriat public-privat

F.A. Investiţii /

Craiova: O bază de agrement ar putea fi realizată în parteneriat public-privat
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Investiţiile în modernizarea sistemului de termoficare din Craiova sunt programate să demareze în acest an, ne-a precizat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

    Lucrările vor cuprinde modernizarea punctelor termice din Craiova, proiectul ridicându-se la suma de 3,6 milioane lei. Totodată, se va realiza modernizarea sistemului centralizat de distribuţie a energiei termice la consumatorii finali, proiect în valoare de 2 milioane lei.

    Finanţarea lucrărilor va fi suportată în proporţii egale din bugetul local al Craiovei şi din bugetul de stat. Investiţiile vor fi realizate în cadrul Programului "Termoficare 2006-2015, căldura şi confort".

    Primăria Craiova are în vedere şi alte metode de finanţare a investiţiilor, precum parteneriatul public - privat. La această soluţie s-ar putea apela pentru realizarea unei baze de agrement pe locul actualei Bălţi Craiovita.

    De asemenea, prin parteneriat public-privat ar putea fi amenajat un spital municipal în vecinătatea Spitalului nr. 3, care este de foarte mulţi ani nefolosit, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

    Investiţiile private în oraş au fost facili­tate odată cu construirea unui Parc Industrial de 80.000 de metri pătraţi, cu utilităţi contorizate până la limita parcelei închiriate. În plus, investitorii sunt scutiţi de taxe şi impozite locale timp de 25 de ani dacă furnizează locuri de muncă.

    Lucrările de extindere a cimitirului Ungheni se vor încheia luna viitoare

    Primăria Craiova implementează proiectul de extindere a cimitirului Ungheni. Pe lângă mărirea cimitirului cu aproximativ 2000 de locuri de veci, proiectul va cuprinde realizarea unei capele. Valoarea investiţiei este de 1,67 milioane lei, antreprenorul ales pentru proiect fiind societatea Novara T Impex din Craiova.

    Proiectul era la jumătatea lunii septembrie finalizat în proporţie de 30% urmând să fie încheiat până la finele lunii octombrie.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional