Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CU DESIGN BIOFILUn hotel de lux din Scoţia a lansat Camera Verde pentru refacere post-lockdown

Piaţa Imobiliară /

Un hotel de lux din Scoţia a lansat Camera Verde pentru refacere post-lockdown

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Kimpton Blythswood Square, hotel de lux din Scoţia aparţinând grupului InterContinental (IHG), a lansat La Chambre Verte (Camera Verde), o cameră cu design biofil care vrea să aducă beneficii pentru fizicul, dar mai ales pentru psihicul oaspeţilor săi.

    La Chambre Verte este concepută pentru numărul tot mai ridicat de turişti de wellness care pun sănătatea mentală şi fizică în centrul experienţei lor de călătorie, prin apropierea de natură şi terapii alternative.

    Ca să dea viaţă acestui concept, hotelul a realizat parteneriate cu marca scoţiană de îngrijire a pielii La Rue Verte, care are produse bazate pe canabidiol (CBD); cu horticultorii de la Benholm Group şi cu DJ-ul Brian D"Souza, urmărind să creeze o experienţă multi-senzorială care combină biofilia cu ritualurile CBD, me­ditaţia şi terapia cu sunete.

    Dacă la La Rue Verte pune la dis­poziţie, în această cameră, produse pure 100% din cânepă, inclusiv un covor de yoga biodegradabil din cânepă, cocktailuri cu infuzie de vitamine CBD şi articole de toaletă din CBD, Benholm a adus în încăpere o varietate de plante verzi luxuriante, precum iedere care se des­făşoară în cascade pe pereţi, frunze verzi de Monstera, frunze de palmier şi altele.

    Conform IHG, desingul biofil oferă beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea mentală, prin purificarea aerului, respectiv eliminarea poluării. Unele plante, cum este Monstera, emit substanţe naturale care reduc stresul şi stimulează sistemul imunitar atunci când sunt inhalate, potrivit sursei.

    În plus, oaspeţii pot experimenta un peisaj sonor bazat pe natură, personalizat, în camera creată de Open Ear Music.

    Acesta combină înregistrări din natură ale ciripitului păsărilor cu tehnici de terapie sonoră şi o selecţie de melodii de relaxare.

    Finlay Anderson, director de spa la Kimpton Blythswood Square şi director regional de spa la IHG, afirmă: "Când am redeschis hotelul după primul lockdown din 2020, am observat o dorinţă reală a oaspeţilor noştri de a veni aici pentru odihnă, pentru relaxare şi îngrijire de sine, care îmbunătăţeşte sănătatea mintală. Suntem încântaţi că putem facilita în continuare o experienţă terapeutică alternativă care depăşeşte parametrii obişnuiţi ai unei nopţi de cazare, ceea ce le oferă oaspeţilor posibilitatea de a se reconecta cu ei înşişi după lockdown-ul impus din cauza pandemiei".

    Ca să vadă rezultatele acestui concept, IHG şi La Rue Verte vor colecta date despre experienţa oaspeţilor, evaluând astfel beneficiile biofiliei, pentru o comparaţie între mediul oferit de Ca­mera Verde şi o cameră standard de hotel. Concluzia în urma sondajului va fi utilizată pentru continuarea dezvoltării IHG, potrivit lui Finlay Anderson.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional