Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DUPĂ TREI ANI DE AŞTEPTARE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIREHotelul Dunărea din Capitală, transformat în proiect rezidenţial

Piaţa Imobiliară /

Shimon Galon: "Piaţa rezidenţială din România este în continuare atractivă pentru investitori, preţurile sunt în acest moment la un nivel bun pentru ambele părţi (investitor şi cumpărătorul final), astfel încât cererea în continuă creştere din anumite zone asigură o finalizare rapidă şi cu succes a proiectelor".

Shimon Galon: "Piaţa rezidenţială din România este în continuare atractivă pentru investitori, preţurile sunt în acest moment la un nivel bun pentru ambele părţi (investitor şi cumpărătorul final), astfel încât cererea în continuă creştere din anumite zone asigură o finalizare rapidă şi cu succes a proiectelor".

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Compania de consultanţă şi management imobiliar Real-Sol lansează proiectul Dunărea Boutique Rezidential - o clădire de apartamente tip boutique în zona Piaţa Gara de Nord din Capitală, care presupune reamenajarea vechiului hotel Dunărea.

    Shimon Galon, fondatorul Real-Sol, ne-a declarat că lucrările vor începe în două-trei luni, iar preţul estimativ pentru aceste apartamente este de 1.700 de euro/mp util.

    Domnul Galon spune: "Ne zbatem pentru reamenajarea hotelului Dunărea de trei ani de zile. Proiectarea s-a finalizat în urmă cu trei ani, însă autorizaţia de construire a fost obţinută abia în 25 august 2018. Trei ani a durat procedura de obţinere a autorizaţiei pentru un loc care este în centrul oraşului, un loc care reprezintă un pericol. Vom intra în faza execuţie, care va dura 12 luni. Hotelul va fi transformat într-un proiect rezidenţial cu circa 40 de apartamente. Fiecare apartament arată altfel".

    Conform domnului Galon, este nefirească întârzierea în acordarea aprobării pentru această clădire, întrucât există chiar pericolul prăbuşirii sale. "Timp de doi ani a durat o ceartă între Primăria de sector şi cea a Capitalei, cu privire la cine are dreptul să autorizeze clădirea", susţine domnul Galon, adăugând: "Doar birocraţia a întârziat autorizarea. Mulţi oameni nu vor să îşi asume res­ponsabilitatea pentru nimic. Preferă să spună «nu ştiu», «nu fac», decât să facă, iar apoi cineva să îi întrebe de ce au făcut. Astfel se blochează multe activităţi. Clădirea este una periculoasă. Dacă nu e reparată, se prăbuşeşte. Situaţia trebuia să fie alta: Primăria să vină să se roage de cineva să faca ceva ca să nu se prăbuşească, nu investitorii să se roage de Primărie. Nici nu mai luăm în calcul estetica, ci numai riscurile. Acum, însă, sperăm să terminăm construcţia cât se poate mai repede".

    Shimon Galon precizează că nu a păstrat destinaţia de hotel a clădirii pentru că proprietarul "nu ştie să administreze un hotel", l-a cumpărat în 2007-2008 ca pe o investiţie, iar acum urmăreşte să-şi recupereze măcar o parte din bani. "Este un investitor israelian care lucrează în domeniul modei şi care locuieşte în Hong Kong. A preluat clădirea în 2007, a investit milioane de dolari, nu are cum să realizeze profit. În plus, un hotel cu aproape 40 de camere nu poate să aducă profit faţă de investiţia în clădire", subliniază domnul Galon, estimând că investitorul nu îşi va recupera niciodată banii alocaţi acestei achiziţii, respectiv transformării hotelului în proiect rezidenţial, proces care presupune pes­te două milioane de euro.

    Domnul Galon a anunţat, recent, că pe lângă Dunărea Boutique Rezidential, Real-Sol demarează alte trei proiecte rezidenţiale noi în Româ­nia, în oraşele Bucureşti şi Craiova. Acestea sunt sunt: Amethyst Residence în zona Pipera; North Oasis în zona Siseşti şi Romanescu Park Residence în oraşul Craiova.

    Toate ansamblurile vor livra un număr de 370 de apartamente, în urma unor investiţii de peste 25 de milioane de euro.

    Localizat în zona Pipera, ansamblul Amethyst Residence va oferi locuinţe parţiale într-o clădire comună, fiecare apartament având intrare individuală. Costul proiectului este de circa trei milioane de euro, potrivit Real-Sol.

    Complexul North Oasis din Siseşti, localizat în nordul Capitalei, reprezintă un ansamblu de apartamente spaţioase în care sunt investite aproximativ şase milioane de euro.

    Romanescu Park Residence din Craiova, ansamblu aflat în imediata vecinătate a Parcului Nicolae Romanescu, va conţine 14 clădiri de apartamente care vor fi livrate începând cu toamna anului 2019. Investiţia în acest proiect se apropie de 20 de milioane de euro.

    De asemenea, Real-Sol a finalizat recent Hotelul Park Inn din oraşul polonez Poznan, aflat în managementul reţelei Radisson. Alte două proiecte aflate în derulare sunt un ansamblu rezidenţial cu 500 de apartamente în Riga (Letonia) şi unul în Bucureşti - Gvi Town - în zona Mihai Bravu, care cuprinde peste 250 de apartamente.

    Real-Sol activează în ţări precum România, Polonia, Ucraina, Lituania, Letonia şi Bulgaria, în prezent concentrându-se în principal pe ţara noastră. Compania Real-Sol lucrează cu investitori din Israel, Marea Britanie, Elveţia, SUA şi Polonia.

    Real-Sol a administrat investiţii de 150 de milioane de euro în 2017, iar cifra estimată pentru anul curent este de 250 de milioane de euro.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional