Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

EXOTIQUE:Pat "Old India", vechi de circa 200 de ani, cu elemente sculptate şi pictate manual

Mobilier /

Pat "Old India", vechi de circa 200 de ani, cu elemente sculptate şi pictate manual
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Combinaţia între stilul "Old India" şi cel eclectic este noutatea pe care o găsim în showroom-ul Exotique, cele două stiluri fiind împletite perfect în designul corpurilor de iluminat şi accesoriilor. La realizarea acestora au fost combinate sticla cu metalul cu accent de auriu şi cupru, astfel încât să rezulte un contrast destul de subtil între stilul greoi şi cel modern, ne-a explicat Vladimir Popa, directorul general al importatorului de mobilă şi accesorii.

    Domnul Popa ne-a prezentat, succint, câteva elemente din obiectele prezentate la showroom- ul Exotique: "Avem noua colecţie 2017 de India, unde am pus mare accent pe piese foarte grele şi foarte lucrate. Vorbim de un pat alcătuit din nişte porţi vechi, sculptate şi pictate manual, care are circa 100-200 de ani, cu zonă de sculptură realizată manual. Sunt piese grele, iar patul cântăreşte circa 150 de kg. Patul este o noutate pentru noi, până acum nemaiavând pat old India, dar reacţiile sunt extraordinare. Publicul ţintă este alcătuit din oameni care au o casă pe stilul clasic simplu minimalist şi vor să spargă designul cu o piesă mult mai lucrată şi care aparţine unui cu totul alt stil. Preţul este de 8.900 de lei şi este o piesă unicat care nu va muri niciodată".

    Vladimir Popa: "Grătarul nostru este o alternativă mult mai cool la cel clasic"

    Grătarul de la Exotique este un concept relativ nou, prezentat la cel mai mare târg de mobilă din Paris - "o alternativă mult mai cool, sănătoasă şi sociabilă, alternativă a grătarului clasic", după cum îl caracterizează Vladimir Popa. Acesta spune că noul grătar de la Exotique este o "plită reinterpretată", fiind rotund şi uşor de manevrat: "Nu se găteşte nimic deasupra focului, acesta făcându-se în centru, iar plita fiind amplasată de jur-împrejur, şi poate fi lăsat în ploaie ori ninsoare fără probleme". Preţul grătarului, pentru dimensiunea de 85 de cm diametrul, este de 9.900 lei, iar grătarul cu diametrul de 100 de cm costă 11.000 de lei.

    Balansoar sculptat manual din lemn de tec

    Balansoarul unicat, lucrat manual, din lemn de tec, de Exotique este tot din India. Balansoarul prezentat de importatorul de mobilă şi accesorii este alcătuit dintr-o bancă sculptată manual, care îşi poate schimba poziţia, doi stâlpi, o bază foarte solidă şi acoperiş. Compania vinde, însă, şi bănci simple, fără stâlpi. "Este o bancă interesantă ce se poate trece dintr-o parte în alta, în funcţie de ce poziţie se doreşte. Balansoarul este foarte rezistent, fiind unicat", ne-a explicat domnul Popa. Conform domniei sale, o bancă fără stâlpi costă circa 2.000 de lei, iar leagănul complet are un preţ de circa 14.000 lei.

    Vladimir Popa ne- mai spus: "Faţă de anul trecut, am sesizat o creştere evidentă în vânzări şi cerere. Se caută foarte mult accentele de piese vechi în decoruri cât mai simple şi minimaliste. Cine vine cumpără câte o piesă pe care doreşte să o integreze într-un decor mai simplu. Şi pe partea de decoraţiuni solicitările sunt multe. Vin foarte multe persoane care caută cadouri pentru nuntă, ceea ce noi oferim fiind foarte potrivit pentru astfel de evenimente".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional