Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

La Gloire - un proiect exclusivist, pentru care proprietarii sunt selectaţi

Piaţa Imobiliară /

La Gloire - un proiect exclusivist, pentru care proprietarii sunt selectaţi

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Andrei Iuşut, proprietarul dezvoltatorului imobiliar La Gloire, anunţă finalizarea, în septembrie, a proiectului La Gloire Elite - Varşovia 6. Semnat de arhitectul Corvin Cristian, proiectul rezidenţial exclusivist situat în zona Dorobanţi, din Capitală - pe strada Varşovia nr. 6 - a beneficiat de o investiţie de 14 milioane de euro şi urmează să fie ocupat în urma unui proces de selecţie complex.

    Vânzarea Varşovia 6 se va face exclusive, prin recomandări, în urma unui proces de selecţie şi profilare a ofertelor ce va ţine cont nu doar de puterea de cumpărare a candidaţilor, ci şi de aspiraţii, stil de viaţă, valori.

    Despre proiectul său şi despre modul în care acesta va fi pus ăîn vânzare ne-a vorbit, într-un interviu, Andrei Iuşut.

    (Interviu cu Andrei Iusuţ, proprietarul dezvoltatorului imobiliar La GLOIRE)

    Reporter: Cum a fost afectată piaţa imobiliară de pandemia de Covid 19?

    Andrei Iuşut: Pandemia a reaşezat piaţa locală, iar cele mai afectate nişe au fost cele de office şi retail, lovite crunt de efectele pandemice şi post pandemice. În ceea ce priveşte zona de rezidenţiale, aceasta s-a comportat bine, paradoxal a crescut, cu o stimulare evidenţă pe fond emoţional. A fost o perioadă în care oamenii s-au reîn­tors la valori precum familie, cămin, intimitatea şi confortul celor dragi în propria locuinţă.

    Reporter: Care sunt principalele efecte care se resimt acum în sector, după mai bine de un an de criză sanitară?

    Andrei Iutut: Se resimte o creştere galopantă a preţurilor materialelor, pe fondul reducerii capacităţilor de producţie în perioada pandemiei. La aceasta se adaugă lipsa specialiştilor pe termen scurt. Piaţa de construcţii se confrunta cu o criză la nivel de resurse umane şi înainte de pandemie, care anul trecut s-a adâncit.

    Cu siguranţă strategiile câştigătoare au fost continuarea activităţii pe şantiere şi menţinerea angajaţilor, în pofida temerilor şi a estimărilor pesimiste.

    Reporter: Ce estimări aveţi pentru acest an, legate de piaţa de profil?

    Andrei Iuşut: Vom vedea creşteri pe toate segmentele, având în vedere că în continuare cererea de locuinţe este mai mare decât oferta.

    Reporter: Care este noutatea proiectului Varşovia 6? Care sunt caracteristicile acestui proiect?

    Andrei Iuşut: Este un proiect cu totul nou şi realmente inovativ pe piaţa locală de rezidenţiale premium din România. Pentru La Goire, cu siguranţă este cel mai reprezentativ. Înglobează viziunea şi valorile noastre de sustenabilitate, bun gust, stil de viaţă, frumos şi grijă faţă de arhitectura aparte a zonei Capitalei.

    Proiectul este unul dintre puţinele posibile aici, având în vedere că vorbim de foarte puţin teren disponibil pentru genul aces­ta de construcţii, aspect care îl face cu atât mai dezirabil. Mai mult decât atât, este primul proiect rezidenţial pe care îşi pu­ne semnătura arhitectul Cristian Corvin, autorul celor mai iconice restaurante din România.

    Reporter: Cum va selectaţi, mai exact, clienţii şi ce caracteristici trebuie să îndeplinească ei pentru a avea acces în acest ansamblu?

    Andrei Iuşut: Vorbim de un proiect cu un specific foarte clar, drept urmare ne adresăm unei tipologii de proprietari după chipul şi asemănarea lui. Varşovia 6 este gândit şi proiectat pentru clientul final, nu pentru investiţii sau tranzacţii cu potenţial speculativ. Astfel, cumpărătorul ideal are o lichiditate de cel puţin 650.000 euro şi îşi doreşte o proprietate pe termen lung: fie pentru a locui acolo, fie pentru a-l păstra pentru viitoarea familie, pentru moşteniri sau ca plasament pe termen lung şi foarte lung, cumva ca alternativa la alte plasamente financiare, precum cele în fondurile de investiţii, artă sau terenuri.

    Reporter: Cum este primit în piaţă acest tip de proiect? Aveţi deja cerere pentru noile locuinţe?

    Andrei Iuşut: Cum spuneam, unicitatea proiectului, zona în care este amplasat, arhitectura, dotările şi finisajele îl fac extrem de dezirabil. Cerere cu siguranţă avem, ceea ce ne preocupă este să identificăm acei proprietari care rezonează cu valorile şi specificul sau. De unde decizia de a opta pentru un proces de vânzare bazat pe recomandări şi o selecţie care urmăreşte profilul de proprietar pe care ni-l dorim pentru el.

    Reporter: Când estimaţi că vor fi puse în vânzare locuinţele?

    Andrei Iuşut: Proiectul va fi finalizat şi îşi va deschide porţile oficial toamna această, în septembrie.

    Reporter: Intenţionaţi să mai dezvoltaţi astfel de proiecte şi în ce zone? Ce alte investiţii plănuiţi?

    Andrei Iuşut: Bineînţeles, vom continua să dezvoltăm pe ambii vectori ai business-ului. Atât pe apartamente boutique accesibile care oferă cele mai bune condiţii fără ca preţul să fie prohibitiv, proiecte adresate clasei medii, cât şi apartamente ultra premium, precum Varşovia 6.

    Reporter: Mulţumesc!

    Varşovia 6 înseamnă 17 apartamente super-premium, cu cos­turi între 800.000 şi 3 milioane de euro. Cel mai mic apartament din ansamblu, cu două camere, are 134 de metri pătraţi construiţi, iar cel mai mare, cu cinci camere, dispune de o o suprafaţă de 288 metri pătraţi construiţi.

    Complexul are şi două penthouse-uri la al patrulea etaj, fiecare cu 397 metri pătraţi construiţi, unul dintre ele urmând să fie predat gata mobilat.

    Printre punctele forte ale complexului se numără poziţia unică în Bucureşti, vecinătăţile, arhitectura remarcabilă, atenţia la detalii, faţade placate cu piatră Salzburg, lambriuri şi pardoseli din lemn exotic african, automatizarea tuturor apartamentelor, eficienţa energetică, izolarea fonică, obiecte sanitare şi corpuri de iluminat de cea mai înaltă calitate, după cum apreciază dezvoltatorii.

    Mai mult decât atât, apartamentele de la parter vor avea grădini între 53 şi 243 de metri pătraţi, va exista o promenadă comună verde şi alte spaţii verzi vor fi amplasate pe verticala calcanelor vecine.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional