Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MERVANI:"Pandemia a influenţat pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei"

Piaţa Imobiliară /

"Pandemia a influenţat pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Paradoxal faţă de aşteptări, pandemia a influenţat în sens pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei, ne-au transmis specialiştii din cadrul agenţiei imobiliare Mervani. Potrivit acestora, clienţii au început să redescopere o zonă situată aproape de marile aglomerări urbane, dar care oferă condiţiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacanţelor etc.

    Reporter: Cum este influenţată piaţa imobiliară din Valea Prahovei de pandemia de Covid 19?

    Mervani: Paradoxal faţă de aşteptări, pandemia a influenţat în sens pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei. Clienţii au început să redescopere o zonă situată aproape de marile aglomerări urbane, dar care oferă condiţiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacanţelor etc.

    Reporter: Cum a evoluat acest sector în primul semestru al anului în curs?

    Mervani: Numărul de solicitări a crescut faţă de perioada anterioară, contrar aşteptărilor. În momentul de faţă avem foarte multe cereri de case cu teren sau apartamente în vilă care să aibă acces la curte.

    Reporter: Ce perspective există în domeniu?

    Mervani: Există perspective bune pentru viitor legat de dezvoltarea zonei, mai ales prin pris­ma ultimelor discuţii despre îmbunătăţirea infrastructurii pe Valea Prahovei (mult dorita autostradă, centuri ocolitoare care să decongestioneze traficul etc.)

    Reporter: Au fost amânate/ anulate proiecte din cauza crizei provocate de noul coronavirus?

    Mervani: Din fericire, la niciun proiect în derulare nu au fost înregistrate întârzieri, pentru că şantierele de construcţii au func­ţionat în mod normal. De asemenea, anumite autorităţi locale au venit în sprijinul investitorilor oferindu-le posibilitatea depunerii documentaţiilor online (certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie etc.).

    Reporter: Ce şanse sunt că acestea să fie reluate şi când s-ar putea întâmpla acest lucru? Ce proiecte importante se află în desfăşurare şi în ce domenii?

    Mervani: În momentul de faţă există în construcţie în Sinaia şi Buşteni câteva spaţii turistice noi. Este adevărat că a început construcţia acestora înainte de pandemie, însă construcţiile continuă în mod normal.

    Există în desfăşurare şi câteva proiecte de vile cu apartamente de vacanţe la Sinaia, în special în zona Furnica şi în Buşteni în zona Valea Albă, central sau în zona Castelului Cantacuzino.

    Reporter: Cum a evoluat preţul de construcţie pe metrul pătrat?

    Mervani: Faţă de anul trecut nu există o evoluţie semnificativă a preţurilor de construcţie. Acestea pot fluctua în funcţie de evoluţia preţului materialelor de construcţii.

    Reporter: Care este raportul cerere/ofertă pe piaţa praho­veană?

    Mervani: În momentul de faţă există cerere mai mare decât oferta pentru toate tipurile de imobile. Începând de la simple garsoniere şi apartamente şi până la terenuri şi spaţii turistice generoase, oferta este din ce în ce mai mică, urmare a caracteris­ticilor zonei.

    Reporter: Ce preţuri de vânzare au unităţile locative?

    Mervani: Preţurile de vânzare ale unităţilor locative sunt cuprinse între maxim 1200-1300 euro/mp la apartamentele în imobile noi, cu finisaje superioare, aflate în cele mai căutate zone şi undeva la 400-600 euro/mp la apartamentele din blocurile vechi, în funcţie de îmbunătăţirile aduse acestora.

    Reporter: Care sunt preţurile de închiriere pe piaţa imobiliară din Valea Prahovei?

    Mervani: Preţurile de închiriere pe segmentul comercial se pot situa între 8 şi 10 euro/mp minim şi până la 20 euro/mp maxim. Această diferenţă foarte mare este dată de poziţionare, facilităţi, vadul comercial şi potenţialul spaţiilor comerciale.

    Reporter: Mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional