Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mogoşoaia Tot mai puţine terenuri de vânzare lângă lac

F.A. Piaţa Imobiliară /

Ansamblu de locuinţe cu regimul de înălţime parter+etaj, pe strada şoseaua Colentina nr. 48, din comuna Mogoşoaia. Beneficiar este Sorin Cartu, proiectant SC "S&S Proiectare" SRL, iar constructor SC "Medcons Instal" SA. În fotografie stadiul lucrărilor la jumătatea lunii martie

Ansamblu de locuinţe cu regimul de înălţime parter+etaj, pe strada şoseaua Colentina nr. 48, din comuna Mogoşoaia. Beneficiar este Sorin Cartu, proiectant SC "S&S Proiectare" SRL, iar constructor SC "Medcons Instal" SA. În fotografie stadiul lucrărilor la jumătatea lunii martie

În zonă nu există reţele de apă şi canalizare şi nici infrastructură

Cei care doresc să achiziţioneze un teren care să aibă ieşire la lacul Mogoşoaia ar trebui să se grăbească, întrucât au rămas foarte puţine loturi de vânzare în zonă, după cum apreciază agenţii de la "Imobiliare Invest". Ei ne-au spus că aceste terenuri sunt şi cele mai scumpe. În restul localităţii, un metru pătrat de teren intravilan costă între 100 şi 200 de euro, în timp ce parcelele de teren extravilan arabil sunt ofertate la 25-30 de euro/mp.

În ultimul an, costul terenurilor din Mogoşoaia s-a majorat. Astfel, un metru pătrat de teren situat în câmp, care, anul trecut, costa 18 euro, era tranzacţionat în luna martie la preţul de 30 de euro.

Tranzacţiile cu terenuri sunt efectuate în vederea construirii de locuinţe, loturile care fac obiectul procesului de vânzare-cumpărare măsurând circa 500-700 de metri pătraţi. Toate suprafeţele mari, de 5.000 de mp, au fost cumpărate de investitori.

Terenurile din localitatea amintită nu dispun de multe facilităţi, în zonă neexistând nici reţele de apă şi canalizare şi nici infrastructură. Mădălin Zaharia, de la agenţia imobiliară "Model House", ne-a precizat că sunt promisiuni pentru realizarea reţelelor de utilităţi în cartierele rezidenţiale.

O casă veche din paiantă costă, în Mogoşoaia, 60.000 de euro

Cele mai multe case noi sunt construite de persoane fizice, pentru uzul propriu, ne-au precizat sursele citate. Locuinţele au un regim de înălţime parter şi etaj, parter, etaj şi mansardă sau parter şi două etaje. Aria construită se ridică la aproximativ 150 de metri pătraţi.

Există şi câteva proiecte rezidenţiale care se dezvoltă în zonă. Acestea sunt realizate de diverşi investitori şi se află în faza de final, fiecare dintre ele oferind circa 10-20 de vile. O serie de alte proiecte urmează să fie demarcate. De asemenea, se lucrează şi la un supermarket situat în zona centrală şi există şi un centru de logistică. Domnul Zaharia susţine: "Casele individuale sunt construite cu bun gust". Domnia sa ne-a explicat că investitorii împart parcelele mari de teren în loturi mici de circa 350 de metri pătraţi şi construiesc case cu suprafeţe de 150 mp. O astfel de casă costă între 120.000 şi 280.000 de euro.

Cât priveşte blocurile vechi, în Mogoşoaia întâlnim doar două-trei astfel de imobile. Un apartament la mâna a doua costă circa 100.000 de euro. Casele vechi se vând foarte greu, pentru că sunt destul de scumpe - între 40.000 şi 200.000 de euro - cel mai mult valorând terenul aferent. O casă din paiantă, cu aria de 80 de metri pătraţi, doar cu parter, costă 60.000 de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional