Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Noi hoteluri în Dubai, planificate să fie inaugurate în 2023

Piaţa Imobiliară /

Noi hoteluri în Dubai, planificate să fie inaugurate în 2023
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Forbes: În Dubai au fost înregistrate peste şapte milioane de sosiri ale turiştilor în prima jumătate a anului 2022

    De când s-a redeschis pentru turism, după pandemie, călătoriile către Dubai - capitala emiratului Dubai şi cel mai populat oraş al Emiratelor Arabe Unite - au crescut semnificativ, notează Forbes, menţionând că, în prima jumătate a anului 2022, în Dubai au fost înregistrate peste şapte milioane de sosiri ale turiştilor.

    Cunoscut pentru arhitectura sa inovatoare, inclusiv pentru cea mai înaltă clădire din lume, în Dubai sunt mereu în desfăşurare noi proiecte de construcţie. Dacă în februarie 2022 a fost deschis Muzeul Viitorului, pentru anul 2023 sunt anticipate mai multe inaugurări de hoteluri, inclusiv Ciel, care va fi cel mai înalt din lume.

    Kempinski - primul complex plutitor din lume

    În 2023, Dubaiul va avea un palat plutitor înconjurat de 12 vile de lux plutitoare care reprezintă o premieră pentru acest oraş.

    Ancorat lângă plaja Jumeirah, palatul plutitor Kempinski va fi un hotel de lux de cinci stele, cu o clădire principală acoperită cu o piramidă de sticlă şi va avea 156 de camere şi apartamente. Legate de acesta prin pontoane vor fi cele 12 vile cu două etaje, fiecare cu o piscină infinită şi o terasă pe acoperiş. Iahturile vor putea traversa clădirea principală şi vor putea acosta într-unul din cele 16 locuri de pe puntea de parcare a iahturilor.

    De asemenea, oaspeţii vor putea ajunge în acest loc cu barca cu motor sau pot ateriza pe platforma plutitoare pentru elicoptere a hotelului. Kempinski este cel mai vechi grup hotelier de lux din Europa, iar primul său hotel a fost ridicat în 1897, la Berlin.

    Resortul One&Only One Za"abeel

    Noul One&Only One Za"abeel va fi amplasat în clădirea One Za"abeel proiectată de Nikken Sekkei. Această clădire unică va avea două turnuri de sticlă conectate prin "cea mai lungă clădire în consolă din lume", numită The Link, care pare să plutească între cele două turnuri. Pereţii de sticlă ai The Link vor oferi vederi panoramice la 100 de metri deasupra solului şi vor include piscină, servicii de wellness, precum şi restaurante, divertisment şi locuri pentru cumpărături. La etajul 25 al clădirii, chiar deasupra The Link va fi centrul spa şi de fitness One&Only"s One Za"abeel, care are o piscină infinită cu pereţi de sticlă. Noul resort se alătură celorlalte două proprietăţi din Dubai ale One&Only. Acesta va avea 229 de camere şi apartamente de hotel, precum şi 94 de unităţi rezidenţiale. La fel ca toate unităţile One&Only, va oferi experienţe exclusive de lux.

    Jumeirah Marsa Al Arab

    O altă nouă aşa-zisă minune arhitecturală din Dubai va fi Jumeirah Marsa Al Arab, care va arăta ca un super iaht futurist. Construcţia se alătură Burj Al Arab Jumeirah în formă de navă şi Jumeirah Beach Hotel în formă de val. Acest nou hotel va avea 386 de camere şi apartamente.

    Turnul Mandarin Oriental Wasl

    Mandarin Oriental va deschide al doilea său hotel de lux din Dubai în 2023, cu Mandarin Oriental Wasl Tower. Turnul de 63 de etaje va avea 257 de camere şi apartamente plus reşedinţe private şi vedere la Burj Khalifa şi centrul oraşului Dubai. Mandarin Oriental este cunoscut pentru spa-urile sale şi bucătariile cu stele Michelin.

    Alte deschideri de hoteluri aşteptate pentru 2023 în Dubai includ, potrivit sursei citate, Five LUXE pe malul mării, care va avea 227 de apartamente şi 102 de reşedinţe private, respectiv mai multe restaurante; The Lana, Dorchester Collection de pe malul Canalului Dubai, care este proiectat cu o piscină masivă pe acoperiş; precum şi SO/Uptown Dubai de cinci stele.

    Ciel va fi cel mai înalt hotel din lume

    Dubaiul deţine în prezent cel mai înalt hotel din lume - Gevora -, dar în curând va găzdui noul candidat la acest titlu, Ciel.

    Ciel este construit lângă Palm Jumeirah; clădirea va avea 82 de etaje şi este aşteptată să fie finalizată la sfârşitul anului 2023, respectiv să se deschidă în 2024. Odată finalizat, Ciel va avea o înălţime de aproximativ 365 de metri. Unitatea va dispune de o piscină pe acoperiş, un Sunset Lounge la etajul 74 şi un observator şi lounge la etajul 82, oferind vederi de 360 de grade asupra Dubaiului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional