Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

PENTRU LIVRAREA CÂT MAI RAPIDĂ A PROIECTELORColliers: "Investitorii vor fi interesaţi de terenuri cu autorizaţii deja emise"

Piaţa Imobiliară /

Colliers: "Investitorii vor fi interesaţi de terenuri cu autorizaţii deja emise"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Colliers International: "Este posibilă dezvoltarea unui nou pol de birouri, în perspectiva construirii magistralei de metrou Gara de Nord - Otopeni"

    Obstacolele administrative au determinat amânarea multor tranzacţii pentru 2017, astfel că piaţa de terenuri poate înregistra rezultate foarte bune în decursul acestui an, nu numai în Bucureşti, ci şi în alte oraşe majore din ţară.

    Sînziana Oprea, Associate Director în cadrul departamentului de terenuri al Colliers International, a declarat: "Având în vedere că sectorul rezidenţial se bucură de o amplă dezvoltare încă din 2015, investitorii vor dori să livreze proiectele cât mai repede, fiind interesaţi să achiziţioneze terenuri cu autorizaţii deja emise. Atracţiile principale vor fi atât dezvoltarea proiectelor rezidenţiale în apropierea polurilor de birouri, cât şi a proiectelor mixte (rezidenţial şi birouri, rezidenţial şi retail sau toate trei funcţiunile). Dintre oraşele ţintă fac parte atât Capitala, cât şi oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara sau Braşov. De asemenea, jucătorii importanţi din segmentul de retail, precum discounterii, hipermarketurile, magazinele de bricolaj şi companiile de mobilă, vor continua să îşi consolideze poziţia pe piaţă pentru extinderea ariei de acoperire prin achiziţia de terenuri, mai ales în oraşe secundare şi terţiare din ţară, sau prin achiziţia jucătorilor mai mici".

    Planurile de realizare a Magistralei 6, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, aduc în discuţie conturarea unui nou pol de birouri pe piaţa din Bucureşti, ceea ce poate stârni interesul dezvoltatorilor pentru terenurile din Piaţa Presei şi zonele adiacente, conform sursei citate.

    "Terenurile din zona Bulevardului Expoziţiei şi Piaţa Presei sunt o opţiune foarte bună pentru proiectele de birouri. Zona de nord rămâne interesantă pentru dezvoltările de birouri, însă aşteptăm o creştere a potenţialului şi pentru dezvoltarea de hoteluri şi proiecte rezidenţiale şi de retail", a încheiat Sînziana Oprea.

    În 2016, piaţa de terenuri a atins un punct de stabilitate odată cu revenirea tranzacţiilor cu terenuri care au aparţinut vechilor fabrici sau a celor obţinute în perioada pre-criză si nedezvoltate. Una din tranzacţiile de referinţă ale anului, în valoare de 25 milioane de euro, a adus în portofoliile One United Properties şi Auchan terenul Automatica de aproximativ 3,2 ha din Floreasca. La rândul său, Vastint a achiziţionat 48 ha în Siseşti, marcând cea mai mare suprafaţă vândută pe piaţa din Bucureşti în perioada post-criză.

    În ceea ce priveşte preţurile, acestea nu au înregistrat creşteri majore. Excepţie fac locaţiile de top pentru care au negociat mai mulţi dezvoltatori. Conform datelor Colliers International, preţurile în tranzacţii în zona Floreasca - Barbu Văcărescu au fluctuat între 500 şi 1.000 euro/mp, în zona de centru - vest între 450 şi 600 euro/mp, iar în zona Timpuri Noi - între 500 şi 600 euro/mp.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional