Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pierderile cele mai mari au fost înregistrate în zona de retail

Piaţa Imobiliară /

Pierderile cele mai mari au fost înregistrate în zona de retail
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Închiderea centrelor comerciale, a magazinelor şi a restaurantelor sau, mai nou, limitarea capacităţilor din segmentul de retail au creat probleme mari comercianţilor, iar acest aspect a fost observat şi la nivelul proprietarilor care au fost nevoiţi să amâne sau să oprească facturarea chiriei, ne-a spus Viorel Opaiţ, business development director JLL România.

    Astfel, pierderile cele mai mari au fost în zona de retail, unde jucătorii care nu au avut o componentă de online sau nu au putut trece rapid în acestă zonă au marcat pierderi importante. La fel şi în cazul prorietarilor care nu au încasat chirii.

    Specialistul ne-a precizat că, totuşi, în ultimele săptămâni, s-a văzut că apetitul consumatorilor pentru centre comerciale încă există. În acest context există aşteptări pentru o întoarcere la normalitate a lucrurilor, odată cu avansul campaniei de vaccinare.

    În opinia reprezentantului JLL, zona de retail va merge înainte pe parcuri de profil: "La retail, chiriile diferă în funcţie de tipul de proiect şi se situează la 75 euro/mp/ lună la centrele comerciale, la 8,5 euro/mp/lună la parcurile de retail şi la 49 de euro/mp/lună la spaţiile stradale". Valori ale chiriilor cuprinse între 40 şi 50 de euro/ mp/lună sunt înregistrate în oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi sau Constanţa

    În acest sector, de ceva vreme s-a observat o scădere a numărului de proiecte mari, însă există multe parcuri de retail în lucru, model care şi-a dovedit funcţionalitatea şi în pandemie, conform sursei citate.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional