Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Popeşti-LeordeniUnele terenuri costă şi peste 400 de euro/mp

F.A. Piaţa Imobiliară /

Cererea de terenuri pentru construcţia de case noi, individuale, a crescut preţul terenurilor din Popeşti-Leordeni (imagine din localitate - martie 2008)

Cererea de terenuri pentru construcţia de case noi, individuale, a crescut preţul terenurilor din Popeşti-Leordeni (imagine din localitate - martie 2008)

Zona industrială a oraşului se află între cele două centuri ale Capitalei

Cea mai scumpă zonă din Popeşti-Leordeni, în ceea ce priveşte terenurile, este Olteniţei, ne-a spus Petre Ionaş, administrator al agenţiei "Ultimpex Company". Potrivit domniei sale, preţul unui metru pătrat de teren intravilan în această zonă depăşeşte 400 de euro, cel mai mic preţ fiind, în alte perimetre ale localităţii, 180 de euro/mp. Agenţii imobiliari care activează în regiune ne-au precizat că, în ultimul an, terenurile şi-au majorat preţurile cu cel puţin 30%, unele dintre acestea costând chiar dublu. Ei estimează, de asemenea, că valoarea terenurilor va continua să crească. Loturile din zonele rezidenţiale costă minim 150-200 de euro/mp.

Parcelele de teren extravilan au preţuri de minim 40 de euro/mp.

În Popeşti-Leordeni nu se construiesc multe cartiere rezienţiale

În zona Popeşti-Leordeni, cele mai multe case noi sunt individuale. Astfel, potrivit domnului Ionaş, nu sunt mulţi investitori care să construiască locuinţe în localitate. Domnia sa ne-a spus că pe DN4 se află în desfăşurare proiectul rezidenţial "Alegria", ce reuneşte circa 50 de vile. Acestea au suprafeţe de 100-120 de metri pătraţi construiţi, loturile aferente de teren fiind de 200-300 de metri pătraţi. Casele construite de investitori au, în principiu, regimul de înălţime parter, etaj şi mansardă. Preţul unei astfel de case noi ajunge la 170.000-200.000 de euro.

Casele individuale sunt distribuite, în general, pe trei niveluri - parter şi două etaje - şi sunt construite pe loturi mai mari de teren, de circa 500-1.000 de metri pătraţi.

Nicolae Niţu, de la "Imobiliare Popeşti", ne-a precizat că, în zona Berceni, sunt în construcţie circa 44 de case, de câte 140 de metri pătraţi construiţi. Regimul de înălţime este parter şi mansardă, iar lotul de teren pentru fiecare dintre ele are dimensiuni reduse, de aproximativ 250 de metri pătraţi. Potrivit sursei citate, preţurile diferă în funcţie de stadiul de construcţie în care se află unitatea locativă în momentul vânzării. Astfel, o casă nouă la roşu costă circa 120.000 de euro, în timp ce o casă la cheie ajunge la 250.000 de euro. Domnul Niţu ne-a spus că sunt şi persoane fizice care construiesc mici ansambluri de case. Acestea sunt vândute la preţul de 215.000 de euro, având exteriorul finisat şi interiorul la roşu. Regimul de înălţime, în acest caz, este parter, etaj şi mansardă.

Zona industrială a oraşului se află între cele două centuri ale Capitalei

Între cele două şosele de centură ale Capitalei se află localizată zona industrială a localităţii Popeşti-Leordeni. În funcţie de zonă şi utilităţi, un metru pătrat de spaţiu industrial costă circa 40-120 de euro, ne-au precizat agenţii imobiliari din zonă, care ne-au spus că sunt câţiva investitori şi pe acest segment de piaţă, care începe să se dezvolte armonios.

Referitor la birouri şi spaţii comerciale, nu există ofertă în domeniu.

O casă veche costă, în Popeşti-Leordeni, până la 300.000 de euro

Casele vechi din Popeşti-Leordeni sunt şi ele destul de scumpe, din cauza preţului terenurilor şi locaţiei centrale. Astfel, o locuinţă veche poate costa între 200.000 şi 300.000 de euro.

Şi apartamentele vechi cu patru camere costă circa 250.000 de euro, cele mai mici valorând în jur de 150.000 de euro. Preţul unei garsoniere este de 80.000-100.000 de euro, susţine reprezentantul "Ultimpex Company".

În 2008, preţurile proprietăţilor imobiliare din zonă au crescut cu 10%

În primele două luni ale acestui an preţurile de pe piaţa imobiliară din Popeşti-Leordeni au crescut cu aproximativ 10%, potrivit domnului Niţu. Întrucât oferta este mult mai mică faţă de cerere, aceste preţuri vor continua să crească, speră agenţii imobiliari. Toate acestea, în ciuda faptului că, deşi în zona centrală infrastructura s-a mai îmbunătăţit, zonele rezidenţiale nu dispun nici de străzi, nici de utilităţi.

Localitatea Popeşti-Leordeni cuprinde satele Popeşti-Conduratu (Pavlicheni), Popeşti-Romani şi Leordeni, având o suprafaţă totală de 5.580 de hectare.

Oraşul Popeşti-Leordeni este situat pe DN 4 Bucureşti-Olteniţa, la ieşirea din Bucureşti. Faptul că de centrul Capitalei îl despart doar nouă kilometri constituie un avantaj major al localităţii, terenurile care aparţin de Popeşti-Leordeni reprezentând un loc ideal pentru dezvoltarea unor afaceri importante.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional