Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

STUDIU GLOBAL INDUSTRY ANALYSTSPiaţa globală a construcţiilor de depozite frigorifice, estimată la circa 23 de miliarde de dolari, în 2026

Piaţa Imobiliară /

Piaţa globală a construcţiilor de depozite frigorifice, estimată la circa 23 de miliarde de dolari, în 2026
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Segmentul va avea o creştere anuală compusă de 17,2%, între 2020 şi 2026

    Piaţa globală a construcţiilor de depozite frigorifice, care a totalizat 8,5 miliarde de dolari în anul 2020, este estimată să atingă 22,9 miliarde de dolari în 2026, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 17,2% în intervalul 2020-2026, potrivit unui studiu publicat în iunie de Global Industry Analysts Inc., care subliniază că piaţa de profil va fi transformată semnificativ după pandemia de Covid-19.

    Depozitarea la rece reprezintă o parte importantă a lanţului logistic de aprovizionare. Facilităţile de depozitare sunt concepute astfel încât să menţină o gamă largă de alimente, produse chimice şi medicamente la temperatura potrivită. Construcţia de depozite frigorifice a beneficiat de un impuls major în criza generată de pandemie, care a determinat companiile farmaceutice să pună pe piaţă noi vaccinuri ce necesită depozitare şi distribuţie la temperaturi extrem de scăzute. Dar, în timp ce construcţiile de depozite frigorifice au cunoscut o creştere majoră în ultimele luni, cererea pentru acestea nu a venit doar din partea sectorului de sănătate, ci şi a distribuitorilor online de alimente, potrivit sursei.

    Conform raportului, construcţiile de depozite frigorifice vor fi susţinute în viitorul apropiat de creşterea cererii online de produse alimentare, de îmbinarea la scară largă a spaţiului comercial cu cel industrial, de o cerere tot mai mare de mâncare "de luat acasă" de la restaurante şi de expansiunea rapidă a campaniilor de vaccinare împotriva Covid.

    Depozitele de producţie, unul dintre segmentele analizate în raport, vor avea un avans CAGR estimat la 17,9% în perioada amintită, urmând să ajungă la 14,1 miliarde de dolari în 2026. Totodată, segmentul de depozitare vrac va beneficia de o creştere CAGR de 16,9% în intervalul 2020-2026. Acesta din urmă are, în prezent, o cotă de 26,7% din piaţa globală a construcţiilor de depozite frigorifice.

    SUA, cotă de peste 26% pe piaţa mondială a construcţiilor de depozite frigorifice

    Sectorul construcţiilor de depozite frigorifice din SUA este estimat la 2,6 miliarde de dolari în anul 2021, conform sursei, care adaugă că, în prezent, ţara are o cotă de 26,43% pe piaţa globală de profil. Raportul subliniază că Statele Unite au nevoie urgentă de construcţii de noi instalaţii de depozitare frigorifică pentru a răspunde cererii de vaccinuri împotriva Covid-19 şi pentru livrarea de alimente.

    "Cererea îi determină pe mai mulţi dezvoltatori să lanseze noi proiecte de construcţii de depozite frigorifice în ţară, California fiind destinaţia principală pentru aceste proiecte", arată sursa.

    Pe de altă parte, raportul preconizează că a doua mare economie a lumii, China, va atinge o dimensiune a pieţei de profil de 5,4 miliarde de dolari în anul 2026, urmând un avans CAGR de 20,7% pe parcursul perioadei de analiză.

    Printre celelalte pieţe geografice cu evoluţii remarcabile se numără Japonia şi Canada, care au prognoze de creştere de 14,4%, respectiv 16,1% în intervalul analizat.

    În Europa, cea mai mare economie de pe continent - Germania - va beneficia de un avans CAGR de aproximativ 15,1% al pieţei construcţiilor de depozite frigorifice.

    Depozitele frigorifice din porturi vor ajunge la 3,4 miliarde de dolari în 2026

    Facilităţile de depozitare frigorifică din porturi sunt foarte solicitate, conform analizei, care aminteşte că, pe acest segment, SUA, Canada, Japonia, China şi Europa vor avea o creştere CAGR de 15,7%. Aceste pieţe regionale, care, pe segmentul analizat, au avut o valoare combinată de 987 de milioane de dolari în anul 2020, vor ajunge la 2,7 miliarde de dolari la încheierea perioadei studiate (2026), China numărându-se printre ţările cu cele mai rapide creşteri. Cereri importante de construcţii de depozite frigorifice vor fi şi în Australia, India şi Coreea de Sud, ceea ce va face ca piaţa de profil din Asia-Pacific să ajungă la 601 milioane de dolari în 2026, conchide raportul.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional