Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tot mai mulţi români investesc pe piaţa imobiliară cipriotă

Piaţa Imobiliară /

Sursa foto: https://www.northcoastcyprus.com

Sursa foto: https://www.northcoastcyprus.com


  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Achiziţiile imobiliare făcute de români în afara ţării sunt tot mai numeroase, iar în ultima perioadă se fac remarcate, pe lângă Dubai, şi destiaţii precum Spania sau Cipru de Nord. Cipru de Nord devine, aşadar, tot mai cunoscut, atât din punct de vedere turistric, cât şi în ceea ce priveşte piaţa imobiliară.

    Prezentă la Târgul Naţional Imobiliar (TNI) de la finalul lunii trecute, Mădălina Stănescu, co-fondatorul NorthCoast Properties Cyprus, ne-a spus că numărul românilor interesaţi să investească în piaţa imobiliară cipriotă este din ce în ce mai mare. Printre altele, doamna Stănescu ne-a precizat: "Suntem o agenţie imobiliară şi avem contracte cu opt dezvoltatori de pe insulă. Avem în portofoliu proprietăţi în stadiul de proiect, dar şi locuinţe deja finalizate, cea mai ieftină proprietate fiind un apartament studio de 58.000 de euro. Organizăm călătorii de inspecţie, unde oferim trei nopţi de cazare gratuită pentru cei interesaţi, plus transferul de la aeroport la cazare. Clienţii trebuie să-şi achiziţioneze doar biletul de avion. Acolo îi punem în contact direct cu dezvoltatori şi avocaţi care le pot oferi toate detalile legate de contracte şi achiziţii.

    Am avut foarte multe cereri de la românii care locuiesc în străinătate. Şi ne-am spus că, dacă tot mai mulţi români din străinătate sunt interesaţi de Cipru de Nord, trebuie să venim şi în România şi să le spunem şi românilor de acasă despre această locaţie.

    Cei care cumpără case şi apartamente le cumpără pentru vacanţe sau ca investiţie, în mod special pentru aprecierea de capital. Dacă apartamentul este cumpărat în momentul în care dezvoltatorul lansează proiectul, atunci aprecierea de capital poate ajunge şi până la 50% în doi ani de zile. Dezvoltatorii oferă şi property management, se pot face venituri din chirii - până la 7-8% pe an. În plus, noi nu percem comision de la clienţii noştri. Cipru este o locaţie absolut minunată, cu peste 300 de zile însorite pe an, înzestrată atât cu mare, cât şi cu munte, şi este cu 50% mai ieftină decât ţările europene".

    Mădălina Stănescu ne-a vorbit despre un nou fenomen care are loc pe acest segment de piaţă: "A început să se practice fenomenul în care un client achiziţionează un apartament de 100.000 de euro, să spunem, iar în jumătate de an, acelaşi apartament, chiar dacă proiectul nu a fost încă finalizat, are un preţ mai mare, clientul vinde şi profitul său este undeva la 20.000-30.000 de euro. Avem investitori care ne spun că preţurile din Cipru de Nord sunt comparabile cu cele din Spania de acum 20-30 de ani".

    În opinia sursei citate, războiul, criza economică şi mai ales creşterea dobânzilor îi determină pe români să fie interesaţi de pieţele imobiliare din afara ţării. În pandemie, piaţa imobilară din Cipru de Nord a fost una stabilă, pentru că acesta este un sector construit pe cash, ne-a spus doamna Stănescu. În cel mai rău caz, putem observa o stagnare a pieţei, a conchis domnia sa, adău­gând că dezvoltatorii din Cipru oferă rate cu 0% dobândă, până la şapte ani.

    Case de lux la munte, dar aproape de mare

    Pe versantul muntelui, însă la doar 700 de metri de mare, în comunitatea de coastă Esentepe, sunt amplasate case de lux, care beneficiază de două piscine situate lângă o frumoasă vale de pini, cu vedere atât la mare, cât şi la munţi. Acest nou design de proiect se concentrează pe confort, pace şi distracţie, totul într-un peisaj natural de excepţie. Designul arhitectural este axat pe materiale ecologice, cu tehnici durabile, iar tema este aceea de a fi una cu natura.

    Oraşul găzduieşte, de asemenea, cel mai mare club de golf din Cipru de Nord, Korineum Golf & Beach Resort.

    Cei interesaţi găsesc aici atât apartamente tip studio (38 mp + 7 mp balcon privat), la preţuri de la 79.900 de lire sterline, cât şi apartamente cu un dormitor (62 mp + 7 mp balcon privat), la minim 129.900 lire sterline, apartament cu două dormitoare (75 mp + 18 mp terase private), de la 167.900 lire sterline şi apartamente cu trei dormitoare (119 mp + 39 mp terase private), la preţuri care încep de la 274.900 lire sterline. Vilele cu trei dormitoare (125 mp + terase private deschise şi închise de 119 mp + piscină privată de 32 mp) au preţuri de minim 294.900 lire sterline, iar cele cu patru dormitoare (174 mp + 378 mp terase private deschise şi închise + piscină privată de 45 mp) costă de la 419.900 lire sterline.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional