Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Tulcea: Ofera este largă şi diversificată, iar cererea este restrânsă şi pentru proprietăţi ieftine

F.A. Piaţa Imobiliară /

Tulcea: Ofera este largă şi diversificată, iar cererea este restrânsă şi pentru proprietăţi ieftine

Oferta pe piaţa imobiliară din judeţul Tulcea este foarte diversificată în prezent: "Sunt 1001 de variante de proprietăţi la vânzare, de la apartamente şi terenuri, la afaceri cu totul şi chiar mori de vânt", ne-a precizat doamna Nina Parfenov, director executiv al agenţiei imobiliare Beauty House, din Tulcea.

Însă cererea s-a orientat spre proprietăţile cu valoa­re mică, respectiv apartamente, case limitrofe oraşului Tulcea şi terenuri pentru case. De exemplu, doamna Parfenov spune că a vândut un apartament cu trei camere la 52.000 euro, "dar sunt şi la 46.000 - 48.000 euro, iar terenurile sunt tranzacţionate pe la 60 euro pe mp, maxim 100 euro pe mp pentru zonele bune".

Prin programul "Prima Casă" în Tulcea au fost făcute multe tranzacţii la începutul anului, în intervalul ianuarie - martie, dar apoi, când s-au anunţat reducerile de salarii şi aceste tranzacţii s-au blocat.

În judeţul Tulcea, "sunt în floare" proiectele eoliene. În unele cazuri s-a început sau urmează să înceapă construcţia lor.

S-au redus preţurile la apartamente în ultima jumătate de an

Cel mai mult au scăzut preţurile la terenuri, astfel încât ceea ce era 200 euro pe mp, este acum disponibil la 80-100 euro pe mp. Apartamentele care erau în urmă cu jumătate de an la 60.000 de euro, acum se vând cu 52.000 euro.

Preţurile apartamentelor vechi cu două camere încep de la 22.000 euro (locuinţe cu suprafeţe mici, fără balcon), la 50.000 - 60.000 de euro.

Apartamente noi au fost puţine în Tulcea şi mai sunt doar câteva la vânzare, pe la 100.000 de euro, cu suprafeţe mari. Dezvoltatorii locali şi-au pierdut orice interes pentru a începe proiecte rezidenţiale noi, consideră directorul executiv Beauty House.

La polul opus, chiriile pentru spaţiile comerciale "sunt în mod surprinzător foarte mari, la 5-10 euro pe mp", în contextul unei cereri reduse, subliniază doamna Parfenov.

Terenuri intravilane în Deltă la 22-25 euro pe mp

În Delta Dunării sunt foarte multe pensiuni turistice scoase la vânzare, dar tranzacţiile au fost foarte puţine. Pentru terenurile din Deltă, cu deschidere la Dunăre, se cer în jur de 50 euro pe mp în cazul terenurilor intravilane, dar tranzacţiile se fac la 22-25 de euro pe mp.

Terenurile din extravilan cu deschidere la Dunăre sunt la 5-10 euro pe mp. De exemplu, un teren în Murighiol, de la 20-40 de euro pe mp, a ajuns la 11 euro pe mp, precizează doamna Nina Parfenov.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional