Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

12 cartiere rezidenţiale noi în sectorul 3

F.A. Locuinţe /

Stadiul lucrărilor la cartierul "Noor" la jumătatea lunii februarie 2007

Stadiul lucrărilor la cartierul "Noor" la jumătatea lunii februarie 2007

Primăria sectorului 3 a avizat, în cursul anului trecut, execuţia a peste 12 mari ansambluri rezidenţiale, care totalizează aproape 2.000 de apartamente noi. Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al sectorului 3, ne-a declarat că noile cartiere sunt deja în curs de execuţie şi cuprind blocuri cu un regim mare de înălţime. Investiţiile se derulează pe parcele potrivite de teren, în zonele libere de construcţii dintre blocurile existente.

Persoanele fizice construiesc multe vile în special în planul doi al autostrăzii Bucureşti - Constanţa. Aici au existat întinse suprafeţe de teren, care au fost parcelate puternic în anii trecuţi, în loturi de 500-1.000 mp. În ultimul an, valoarea acestor parcele a crescut, din cauza cererii extrem de ridicate, de la 40-50 la 120 de euro/mp, susţine domnul Du-mitraşcu.

Arhitectul şef al sectorului 3 ne-a precizat că noile locuinţe individuale sunt realizate din materiale de foarte bună calitate şi au finisaje moderne. Majoritatea au un regim de înălţime parter şi etaje sau parter şi două etaje (ultimul fiind de cele mai multe ori mansardat), iar suprafeţele utile sunt în jur de 250 mp.

"Anchor Group" construieşte cartierul "Incity Residences" pe Calea Dudeşti

"Incity Residences" este unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale în curs de execuţie din sectorul 3. Dezvoltatorul proiectului este "Anchor Group", care aparţine grupului "Fiba Holding" Turcia. În total, vor fi realizate patru blocuri pe parter şi maxim 17 etaje, care vor reuni peste 500 de apartamente. Primele 250 de unităţi locative sunt deja în curs de amenajare. "InCity Residences" va oferi 14 tipuri de apartamente, cu suprafeţe care variază între 60 şi 239 mp, şi 600 locuri de parcare subterană. Lucrările de construcţie au început în luna august a anului trecut şi vor fi finalizate în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

Hipermarket "Real" pe terenurile "Policolor" şi un "Carrefour" în zona "Sicomed"

Sectorul 3 a fost luat cu asalt şi anul trecut de marii dezvoltatori de centre comerciale. După darea în folosinţă a hipermarketului "Auchan" la finele anului trecut, în zona bulevardului 1 Decembrie 1918, urmează, în acest an, recepţia magazinului "Real" pe fostul loc al fabricii "Policolor". Pe partea opusă, va fi ridicat un hipermarket "Carrefour" pe terenurile "Sicomed", ne-a menţionat Ştefan Dumitraşcu.

Alte centre comerciale de dimensiuni mai mici sunt "Penny Market" în zona Jean Steriadi - bulevardul 1 Decembrie 1918, un "Mega Image" pe Mihai Bravu, iar pe strada Răcari, în incinta fostei uzine Miraj, va fi ridicat un "Kaufland".

Cea mai mare investiţie preconizată pe segmentul comercial este realizarea unui mall, de către un grup de investitori germani, în zona Calea Vitan - Nicolae Pascu.

800 de apartamente în complexul "Edenia"

"Adama Holding Ltd" şi "Future Group" au început, tot anul trecut, construcţia complexului rezidenţial "Edenia". Amplasat în centrul cartierului Titan din sectorul 3, în zona Codrii Neamţului, noul ansamblu reprezintă o investiţie de 60 milioane de euro.

"Edenia" este format din şapte clădiri cu un număr total de 800 apartamente şi o zonă comercială cu grădiniţă, curăţătorie, coafor, supermarket, cafenea, restaurant, centru de fitness, etc. Cele şapte blocuri vor avea câte 11 etaje, iar lucrările de construire au început pentru primele trei. Vor fi amenajate câte zece apartamente pe nivel. Lucrările de proiectare au fost asigurate de firma "Alpha Studio".

Birouri şi hoteluri de dimensiuni mici

Primăria sectorului 3 a mai autorizat, anul trecut, mai multe imobile de mici dimensiuni cu destinaţia de birouri şi hoteluri. Cel mai amplu proiect de birouri este în execuţie în zona Mihai Bravu şi are zece etaje. În rest, în 2006, au fost deja date în folosinţă patru hoteluri şi mai este în construcţie unul de cinci stele în zona Mihai Bravu - Bulevardul Unirii.

Primăria sectorului 3 a emis, anul trecut, 1.818 autorizaţii de construire, din care 1.298 sunt pentru construirea şi amenajarea de diverse clădiri. Restul reprezintă lucrări de branşamente, sistem rutier, alte reţele edilitare, panouri publicitare. Puţin peste un sfert din autorizaţiile eliberate sunt pentru ridicarea de imobile de locuit noi, iar 35% reprezintă lucrările de amenajare interioară, extindere şi supraetajare a fondului construit existent. Alte 15 procente din autorizaţiile eliberate sunt pentru modernizarea de sedii de firme, birouri, spaţii de depozitare şi servicii. Autorizaţiile aprobate de primărie, anul trecut, pentru construcţia de locuinţe noi sunt cu circa 30% mai numeroase decât cele avizate în 2005.

200 de apartamente pe fost bază "ACM4" din zona Diham

Antrepriza de Construcţii Montaj nr. 4 - "ACM4" a primit, anul trecut, autorizaţia pentru ridicarea a patru blocuri cu câte zece etaje în zona Aleea Buchetului - strada Horbotei. Cartierul numit "Noor" va avea, în final, 200 de apartamente cu suprafeţe generoase. Lucrările de execuţie au demarat simultat, pentru cele patru imobile, în primăvara anului trecut, iar lucrările vor fi finalizate în acest an. Proiectarea a fost asigurată de "Proiect Bucureşti" SA. Vor mai fi amenajate 150 de locuri de parcare în subsolul general şi alte 50 amenajate la exterior. Cartierul va mai beneficia şi de spaţii verzi pe aproape 4.000 mp, cu locuri de joacă pentru copii, dar şi o zonă de servicii şi comerţ la parterul blocurilor.

"Vitan Platinium Towers" cuprind 300 de apartamente

Primăria sectorului 3 a mai autorizat, anul trecut, un cartier rezidenţial format din 300 de apartamente. Noul ansamblu va fi ridicat în zona Vitan de compania "Platinium Group", deţinută de oameni de afaceri israelieni. "Vitan Platinium Towers" va ocupa o suprafaţă de 30.000 mp şi este situat în apropiere de Bucureşti Mall. Locuitorii complexului vor avea la dispoziţie toate serviciile necesare, o parcare subterană cu 300 de locuri, o sală de întâlniri, una de sport şi spaţii comerciale.

Alte dezvoltări rezidenţiale autorizate de Primăria sectorului 3

- Patru blocuri cu 4-8 etaje şi un număr total de 140 de apartamente pe amplasamentul fostei fabrici Unirea de pe strada Dristorului;

- Un complex cu blocuri de 14 etaje pe în zona Baba Novac - Câmpia Libertăţii, ce va cuprinde, în final, 110 apartamente;

- Două blocuri pe parter şi cinci etaje, cu un total de 80 de apartamente, pe Valea Buzăului;

- "Triumf Construct" ridică două imobile rezidenţiale cu câte opt etaje pe strada Verdeţei - bulevardul Unirii, în care vor fi amenajate 120 de apartamente;

- Compania "Erbaşu" construieşte un imobil cu 12 etaje şi 70 de apartamente în zona Popa Nan - Theodor Speranţia;

- Un alt imobil cu 12 etaje şi 100 de apartamente se ridică în zona Învingătorilor - Delea Nouă;

- Un complex rezidenţial mai mare va fi dezvoltat în zona Basarabia - 1 Decembrie 1918, unde sunt în curs de execuţie patru blocuri cu 19 etaje şi un total de 350 de apartamente;

- Pe Fizicienilor mai sunt în curs de construire două imobile cu 14 etaje şi 250 de apartamente;

- "Athenaeum Group" va realiza un imobil de locuit pe subsol, demisol, parter şi 11 etaje in strada Robescu;

- "Kermany Invest" execută un ansamblu rezidenţial pe trei tronsoane de bloc în strada Iosif Albu;

- "Invest Imobiliar Construct" construieşte un cartier rezidenţial în strada Feteşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional