Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

A FOST INAUGURAT OFICIALProiectul Poseidon Residence din Capitală, investiţie de 16 milioane de euro

Locuinţe /

Proiectul Poseidon Residence din Capitală, investiţie de 16 milioane de euro
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Blocul, cunoscut iniţial sub numele de Blue Tower, are 17 etaje şi 156 de apartamente, şi a ajuns în portofoliul Alpha Real Estate Services în 2013, după ce dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat în faliment

    Alpha Real Estate Services a inaugurat, în luna octombrie, complexul Poseidon Residence, aflat în Bucureşti, pe malul lacului Plumbuita din cartierul Colentina, un proiect rezidenţial care dispune de apartamente pe două sau trei nivele.

    Poseidon Residence, un bloc cu 17 etaje şi 156 de apartamente, a ajuns în portofoliul Alpha Real Estate Services (ARES), divizia imobiliară a Alpha Bank, în noiembrie 2013, după ce dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat în faliment. La momentul achiziţiei, proiectul imobiliar - cunoscut iniţial sub numele de Blue Tower - era finalizat în proporţie de 70- 75% şi se afla în conservare din 2009. Costul de achiziţie a fost de 11 milioane de euro, iar investiţiile pentru finalizare s-au ridicat la 5 milioane de euro - aproximativ 4,5 milioane de euro pentru construcţie şi circa 500.000 de euro în costuri auxiliare de proiectare, autorizaţii, taxe, consultanţi etc.

    Complexul rezidenţial, cu regim de înălţime S+P+16+17R, este format din apartamente cu una, două, trei, patru sau cinci camere şi dispune de parcări subterane şi supraterane, precum şi de spaţii de depozitare.

    Infrastructura clădirii este de tip fundaţie indirectă pe piloţi cu diametru 620mm şi radier de legătură de 1m grosime, structura clădirii este realizată din pereţi din beton armat cuplaţi cu grinzi din beton armat, planşee de beton armat monolit, încălzirea se face prin două centrale termice de pardoseală Viessmann de 1.000 kW fiecare, iar climatizarea apartamentelor este realizată cu aparate individuale, multisplit tip inverter, cu o unitate exterioară şi 1-4 unităţi interioare. Blocul este echipat cu instalaţie de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu şi de stingere a incendiilor, precum şi cu mijloace de primă intervenţie.

    "Pentru noi, Poseidon Residence este un proiect special, deoarece este primul proiect de mari dimensiuni în care ARES a preluat rolul de dezvoltator imobiliar", a declarat, la inaugurare, Iulian Călin, General Manager al ARES, adăugând: "Spre deosebire de un proiect imobiliar construit de la zero, în care riscurile de dezvoltare sunt relativ limitate, Poseidon Residence a reprezentat o provocare mult mai complexă, deoarece a trebuit reconstituit istoricul construcţiei, a fost necesară o nouă autorizaţie de construcţie, s-a impus actualizarea proiectului tehnic în baza modificărilor legislative din ultimii opt ani, proiectul s-a lansat sub un alt brand şi concept".

    ARES apreciază că inaugurarea proiectului vine într-un context economic favorabil, cu o piaţă rezidenţială în creştere şi cu o competiţie din ce în ce mai activă.

    "Bucureştiul încă duce o mare lipsă de proiecte rezidenţiale noi aflate în interiorul oraşului, în zone cu acces facil către punctele de interes pentru bucureşteni şi cu multiple facilităţi la îndemâna locatarilor", spune Iulian Călin, adăugând că piaţa rezidenţială post-criză a arătat că blocurile de locuinţe cu peste zece etaje vor fi din ce în ce mai rare, din cauza investiţiei importante de capital necesare şi a costurilor mari de construcţie - atât pentru structura de rezistenţă, cât şi pentru numărul mare de locuri de parcare subterane sau pentru instalaţii de tipul sistemelor de securitate la incendiu.

    La inaugurarea oficială, erau deja vândute 65 de apartamente din acest proiect, iar ARES estimează că până la finele anului 2018 vor fi contractate toate cele 156 de apartamente. Recepţia complexului a avut loc în iulie 2017, iar livrarea primelor apartamente către cumpărători va fi făcută în această lună.

    Majoritatea apartamentelor sunt tip duplex de trei camere şi au un preţ de pornire de la 115.000 de euro plus TVA. La ultimele niveluri ale blocului, 48 de apartamente nu au fost finisate, pentru a le permite viitorilor cumpărători să-şi personalizeze spaţiul de locuit cu finisaje la alegerea lor.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional