Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ACOPERISURIPreţurile au scăzut anul trecut cu circa 25%

F.A. Consilier /

Preţul ţiglelor metalice evoluează în funcţie de preţul oţelului pe piaţa internaţională, care la rândul lui este legat de preţul energiei, spune domnul Nicola Bocaciu, director general al Plannja România. "Ca să fim mai exacţi în clipa de faţă (n.r. jumătatea lunii martie) preţurile produselor noastre sunt între 5-15 euro/ mp", afirmă domnul Bocaciu.

Director general al Bel Profile, domnul Cătălin Voicu ne-a spus că preţurile propuse de Bel Profile au fost în permanenţă armonizate cu piaţa în care compania activează, raportându-se în acelaşi timp la calitatea produsului.

Astfel, Bel Profile are produse premium din gamele Royal şi Seamtech (5 -7 euro/mp), iar pe segmentul mediu propune gama Classic (4 - 5 euro/mp).

Preţurile de comercializare a produselor O-Metall au fost şi sunt accesibile pentru buzunarul fiecărui client sau firmă: "Avem tablă ondulată la 4,95 euro/mp preţul nou, faţă de preţul vechi de 7,49 euro/mp", subliniază domnul Gyüge Elmar, administratorul firmei O-Metall România.

Preţurile au scăzut anul trecut cu aproximativ 25%, spune domnul Cristian Oncică, director general la "Romada", şi subliniază: "Acest lucru poate că nu ar fi fost atât de grav dacă nu ar fi fost acompaniat de o scădere a vânzărilor de până la 40%."

Ţinând cont de aceste aspecte, domnul Oncică spune că este evidentă scăderea profitabilităţii firmelor ce activează în domeniu, atât producători, cât şi distribuitori. "Prin urmare, anul acesta, trebuie să ne aşteptăm la creşteri ale preţurilor, cel puţin la capitolul materiale, creşteri ce vor fi generate în principal de către producători", crede Cristian Oncică.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional