Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

AdamaCompania "Adama" vrea să vândă, în acest an, peste 300 de apartamente

F.A. Companii /

Asher Lax, directorul de vânzări şi marketing al "Adama"

Asher Lax, directorul de vânzări şi marketing al "Adama"

Anul trecut, "Adama" a finalizat 500 de locuinţe şi doreşte ca, în acest an, să încheie lucrările tot la 500 de unităţi

Dezvoltatorul "Adama" a vândut, anul trecut, aproximativ 180 de apartamente în ansamblurile rezidenţiale pe care le are în execuţie în Bucureşti şi în ţară. Asher Lax, directorul de vânzări şi marketing al companiei, ne-a declarat că "Adama" a finalizat, anul trecut, construcţia a circa 500 de unităţi locative, iar pentru acest an şi-a propus să încheie lucrările pentru un număr similar de locuinţe.

Domnia sa ne-a precizat că societatea se pregăteşte să înceapă, în acest an, construcţia de noi locuinţe în cadrul proiectelor în derulare, dar şi în locaţii noi. Astfel, nivelul total al investiţiilor programate de "Adama" pentru acest an se cifrează la câteva zeci de milioane de euro.

Primul ansamblu care va fi gata în acest an, respectiv în luna martie, este "Evocasa Selecta" din bulevardul Ferdinand din Capitală. Proiectul cuprinde 77 de apartamente de lux şi o arhitectură care îl transformă în bijuteria Bucureştiului, apreciază Asher Lax, adăugând: "Am vândut, până în februarie, peste jumătate din locuinţe. Mai avem în imobil un etaj de birouri parţial vândut şi spaţii comerciale la parter care sunt, de asemenea, parţial vândute".

Noi construcţii vor fi demarate în func-ţie de condiţiile pieţei şi de vânzări, în ansamblurile "Evocasa Armonia" şi "Edenia", ambele din Bucureşti.

În "Evocasa Armonia" din Titan, un bloc a fost finalizat în decembrie, iar al doilea imobil din complex va fi gata în luna aprilie. 70% din apartamente au fost deja vândute, până în februarie 2010. Domnul Lax ne-a spus că "Adama" intenţionează să înceapă, în acest an, şi construcţia celui de-al treilea bloc din ansamblu.

În "Edenia", două blocuri au fost finalizate şi sunt locuite de către cumpărători. Dezvoltatorul mai avea, în luna februarie, câteva zeci de apartamente de trei şi patru camere rămase nevândute şi intenţionează să mai ridice, începând din acest an, încă un imobil.

Cartierul "Evocasa Optima" din strada Feteşti are programată livrarea primului bloc în luna iulie a acestui an. Peste jumătate din locuinţe au fost vândute până în februarie 2010. Şi în acest caz "Adama" vrea să demareze etape noi de dezvoltare chiar din acest an.

204 apartamente finalizate în Bacău

Asher Lax ne-a menţionat că societatea a finalizat, la Bacău, un bloc cu 204 apartamente. Domnia sa ne-a menţionat: "Faţă de Bucureşti, în provincie vânzările sunt mai slabe pentru că oamenii asteaptă să vadă apartamentele noi finalizate la cheie. Astfel că avem încrederea că odată finalizat blocul din Bacău, vom avea mai mulţi cumpărători. Proprietarii din acest complex sunt în special români care lucrează în străinătate. Mai avem la vânzare 140 de apartamente".

Domnia sa ne-a mai declarat că proiectul din Bacău prevede construcţia a 600 de apartamente în trei blocuri. Deocamdată, "Adama" nu va începe construcţia celui de-al doilea imobil din complex având în vedere că are suficiente apartamente de vândut în imobilul finalizat.

În luna februarie, dezvoltatorul finalizase faţada complexului "Evocasa Uptown", un imobil cu 18 etaje din centrul Ploieştiului. Primele apartamente din complex vor fi finalizate în luna aprilie şi se regăsesc într-un imobil pe parter şi patru etaje. Tot în Ploieşti, compania mai are în execuţie un cartier de vile în zona Spitalului Judeţean.

Un alt proiect în curs de dezvoltare este "Evocasa Viva" din Braşov, situat în cartierul Noua. La finele lunii februarie, "Adama" finalizase structura pentru două blocuri cu 150 de apartamente şi începuse lucrările la finisaje. Primul bloc va fi gata la sfârşitul acestui an, iar cel de-al doilea în cursul anului viitor.

În Iaşi, "Adama" construieşte un ansamblu de lux, în zona Copou, cu un total de 190 de apartamente. Primul bloc a fost finalizat, iar al doilea va fi gata în acest an. Apartamentele din primul bloc au fost vândute în proporţie de 90%, iar cele din al doilea imobil - în proporţie de 50%.

"Adama" doreşte să extindă parteneriatul cu "Plus"

Asher Lax ne-a spus că "Adama" doreşte extinderea parteneriatului cu lanţul de supermarketuri "Plus", pe terenurile pe care dezvoltatorul le deţine în ţară. Cu "Plus", "Adama" are deja în derulare un proiect de construire a unui supermarket în Cluj. Domnia sa a precizat că societatea deţine sute de mii de mp de teren în România, iar în Timişoara, Arad şi Oradea nu doreşte, deocamdată, să demareze proiecte rezidenţiale.

"Prima Casă", un program benefic pentru vânzările de locuinţe noi

Oficialul "Adama" apreciază că vânzările companiei vor fi mai mari în acest an faţă de 2009, mai ales că economia românească se va opri din declin în a doua jumătate a anului curent. Domnul Lax ne-a declarat: "Anul trecut, programul a ajutat piaţa rezidenţială, inclusiv cea a locuinţelor noi, Adama reuşind să vândă câteva zeci de apartamente cu această facilitate oferită cumpărătorilor. Ca să avem o piaţă mai bună a construcţiilor noi, autorităţile trebuie să mărească plafonul de garantare a creditelor la circa 80.000 de euro în cadrul acestui program. Astfel, vor putea fi achiziţionate mai multe locuinţe noi, iar dezvoltatorii vor avea fonduri să construiască şi alte proiecte". Noile locuinţe sunt vandabile în cadrul programului dacă au suprafeţe decente şi preţuri care să se adreseze clasei medii.

O măsură extrem de eficientă pe care Guvernul trebuie să o ia în acest an pentru încurajarea construcţiilor noi este majorarea plafonului pentru achiziţia de apartamente cu 5% TVA. Asher Lax, ne-a explicat: "Măsura aceasta care a funcţionat anul trecut trebuie menţinută, iar plafonul trebuie extins la 5-600.000 de lei. În prezent, plafonul este de 380.000 de lei, echivalentul a 92.000 de euro la cursul actual al monedei unice europene".

Asher Lax ne-a spus că, în acest fel, şi familiile tinere cu copii îşi vor putea achiziţiona apartamente cu trei camere, cu suprafeţe decente. "Adama" a reuşit să vândă, în ultimul an, apartamente cu trei camere, cu suprafeţe mai mici, care au fost accesibile şi ca preţ pentru familiile tinere cu venituri medii, care au nevoie să se mute de la două la trei camere.

"Adama" a redus preţurile apartamentelor, anul trecut, pentru impulsionarea vânzărilor, cu circa 10-15%. În acest an, compania va majora uşor preţurile cu 5 până la 10%. Asher Lax ne-a explicat: "Nu am putut face reduceri mai mari de 15% pentru că apartamentele noastre s-au adresat, de la bun început, clasei medii. Cum nu poţi să mergi la nesfârşit cu reduceri atât de mari, am decis să majorăm un pic preţurile, în cursul aces-tui an, cu 5 maxim 10%. Această decizie va fi luată în funcţie de mai mulţi factori. Poate nu o să facem o majorare atât de mare".

Asher Lax, directorul de vânzări şi marketing al "Adama", ne-a declarat: "Recent, am achiziţionat un teren de circa 2.700 mp în Berceni, o zonă în care sunt puţine ansambluri de locuinţe noi. Vom demara studiile şi proiectarea întrucât intenţionăm să realizăm pe acest amplasament unu- două blocuri noi. Achiziţia a fost o oportunitate pentru Adama. Nu ne-am propus, în mod special, asemenea achiziţii în acest an, nu avem un buget alocat în acest sens, dar suntem atenţi cu oportunităţile pe care ni le oferă piaţa în această perioadă".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional