Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

ADVERTORIALIzolarea termică a soclului şi subsolului - Austrotherm XPS TOP

F.A. Materiale /

Izolarea termică a soclului şi subsolului - Austrotherm XPS TOP

Termoizolarea este o lucrare foarte importantă şi de calitatea execuţiei şi a materialelor depind economiile pe care le poate face în timp proprietarul unei case.

Orice clădire care nu este termoizolată înregistrează pierderi semnificative de căldură. Începând cu fundaţia şi soclul, continuând cu faţada şi finalizând cu termoizolarea acoperişului, se creează o anvelopă termică pentru întreaga casă.

Specialiştii Austrotherm - producătorul de polistiren extrudat, expandat şi profile de faţadă de înaltă calitate - recomandă utilizarea polistirenului extrudat pentru toate zonele aflate în contact cu solul, pentru că acesta oferă impermeabilitate net superioară polistirenului expandat în medii cu grad de umiditate mare. Fluctuaţiile de temperatură (sub şi peste 0 grade Celsius) în prezenţa umidităţii au consecinţe negative în cazul multor materiale utilizate în construcţii. Datorită celulelor sale închise, Austrothem XPS TOP nu absoarbe capilar apa, oferind astfel termoizolaţie maximă. În plus, plăcile de polistiren sunt foarte rezistente la compresiune şi prezintă stabilitate dimensională. Evitarea punţilor termice la planşeele subsolului este un alt element important pentru obţinerea unei lucrări de calitate, eficientă atât în cazul subsolurilor încălzite cât şi în cazul subsolurilor neîncălzite. Datorită caracteristicilor plăcilor de Austrothem XPS TOP, încăperile de la subsoluri devin perfect locuibile, nu numai prin atingerea unui confort termic ridicat, dar şi prin eliminarea premiselor creării con­densului, respectiv mucegaiului şi igrasiei.

În concluzie, termo­izolarea cu polistiren din gama Austrothem XPS TOP blochează pierderile de căldură de la acest nivel şi permite trans­formarea spaţiului de la subsol într-o cameră de lucru, cramă, saună sau sală de sport.

Plăcile Austrotherm XPS TOP pentru pardoselile din subsoluri pot fi amplasate direct pe stratul de rupere a capilarităţii. Pentru pereţii subsolurilor se recomandă Austrotherm XPS TOP sub formă de plăci, lipite direct peste hidroizolaţie cu bitumuri, ori adezivi fără solvenţi (lipire de montaj). Acelaşi tip de polistiren este util şi pentru pro­tejarea subsolurilor în­călzite sau a fundaţiilor radier general, pentru orice proiect nou sau, atunci când este posibil, pentru o reabilitare termică.

Austrotherm oferă atât suport pentru calculele de fizică a construcţiilor, cât şi consiliere tehnică, oferind soluţii personalizate în funcţie de necesităţile clienţilor.

Totodată, cei interesaţi să afle mai multe detalii despre serviciile şi pro­dusele din gama Austrotherm pot accesa websiteul www.austrotherm.com

Avantajele folosirii Austrotherm XPS

- reducerea costurilor de întreţinere şi protecţie pentru mediul înconjurător prin reducerea consumului de energie;

- rezistenţa la compresiune (poate fi utilizat şi pentru termoizolarea aco­perişurilor tip terasă inversată, pe care se pot amenaja spaţii verzi sau parcări);

- porozitate închisă (impermeabil);

- aplicare uşoară - datorită greutăţii mici a plăcilor;

- ignifug.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional