Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ GLOBALDATA:Lanţurile hoteliere mici vor fi scoase la vânzare după pandemie

Internaţional /

Lanţurile hoteliere mici vor fi scoase la vânzare după pandemie
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Activitatea mondială de fuziuni şi achiziţii a scăzut în perioada scursă din acest an, dar în sectorul hotelier, achiziţiile se vor accelera în condiţiile în care lanţurile hoteliere mai mici fac eforturi ca să iasă din criza generată de pandemia de Covid-19, care le-a obligat să îşi suspende activităţile, potrivit firmei de analiză GlobalData.

    Cifrele GlobalData, preluate de businesstraveller.com, arată că numărul fuziunilor şi achiziţiilor anunţate la nivel mondial a scăzut de la 2.349 în februarie 2020 la 1.984 în martie 2020, iar valoarea acestor afaceri a coborât de la 151,2 miliarde de dolari la 129,9 miliarde de dolari în perioada menţionată.

    Ralph Hollister, analist de călătorii şi turism la GlobalData, afirmă că trendul mondial de pe piaţa fuziunilor şi achiziţiilor s-a resimţit şi în sectorul turismului, dar aceste tranzacţii vor fi din ce în ce mai multe pe viitor, în condiţiile în care micile hoteluri nu vor avea de ales, fiind nevoite să îşi combine operaţiunile cu cele ale rivalilor mai mari, ca să supra­vieţuiască.

    "Pandemia de Covid-19 şi impactul său sever asupra veniturilor hotelurilor, respectiv a ratelor de ocupare, aproape sigur vor genera oportunităţi de investiţii pentru jucătorii majori din turism, odată ce pandemia progresează şi, mai ales, după ce aceasta se va încheia", arată studiul, adăugând: "Marile companii vor intra într-o luptă acerbă pentru orice venituri disponibile, pe măsură ce cererea se va redresa încet, dar sigur. Companiile hoteliere mai mici nu vor avea de ales decât să primească ofertele de la concurenţii lor mai mari, întrucât rezervele lor de numerar scad într-un ritm uluitor".

    Analiza arată că s-a observat o oarecare activitate pe piaţa fuziunilor şi achiziţiilor în şi din Orientul Mijlociu: în luna aprilie, a fost confirmată informaţia potrivit căreia un investitor privat din Qatar a cumpărat The Ritz London pentru circa 800 de miliarde de dolari), iar în februarie anul trecut, Emaar Dubai a vândut cinci active hoteliere care includ Address Dubai Mall, Address Boulevard, Address Dubai Marina, Vida Downtown şi Manzil Downtown către Abu Dhabi National Hotels, pe 598 milioane de dolari. De menţionat că, în luna mai, a apărut şi informaţia conform căreia fondul de investiţii saudit Sidra Capital a oferit 1,6 miliarde de dolari pentru hotelul Ritz din Londra, înainte ca acesta să fie înstrăinat în martie. Hotelul Ritz a fost inaugurat în 1906.

    "Una dintre cele mai mari probleme care apar într-o încetinire economică substanţială este aceea că jucătorii majori ajung să beneficieze de pe urma situaţiei, în timp ce jucătorii mai mici, cu o cotă de piaţă redusă şi numerar afectat puternic, sunt fie preluaţi, fie devin faliţi", spune Ralph Hollister, concluzio­nând: "Pe termen scurt, călătorii vor respecta restricţiile, probabil vor deveni mai sensibili faţă de factori precum igiena şi vor dori intimitate. Brandurile mai mari vor convinge mai mult consumatorii că pot oferi acest lucru prin intermediul hotelurilor independente".

    Potrivit specialiştilor, industria hotelieră va reveni la nivelul din 2019 abia peste 24 de luni.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional