Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ RICS:Preţurile locuinţelor din Marea Britanie, la nivelul minim al ultimilor cinci ani şi jumătate

Internaţional /

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie, la nivelul minim al ultimilor cinci ani şi jumătate
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicele Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), care măsoară evoluţia preţurilor locuinţelor din Marea Britanie, a scăzut, în aprilie, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani şi jumătate, conform bloomberg.com.

    Indicele RICS al preţurilor locuin­ţelor britanice a atins minus 8 punc­te în aprilie, acesta fiind cel mai redus nivel din noiembrie 2012 până în prezent. Indicele a ajuns în teritoriu negativ după luni în care preţurile au stagnat. Specialiştii RICS nu aşteaptă o redresare a situaţiei pe termen scurt.

    "Piaţa nu este cu adevărat func­ţională în prezent", a declarat Donald Leslie, specialist la Donald Lesie & Co. din Amersham, oraş aflat la circa 48 de kilometri nord-vest de Londra. În opinia sa, "stocurile reduse, cererea scăzută, taxele de timbru, lipsa accesibilităţii şi incertitudinea masivă" sunt factori care contribuie la situaţia slabă de pe piaţa imobiliară.

    De menţionat că şi un sondaj al creditorului ipotecar Halifax, lansat recent, sugerează că preţurile de pe piaţa imobiliară britanică au scăzut, în aprilie, în cel mai rapid ritm din ultimii opt ani.

    Studiul RICS mai arată că declinul preţurilor a fost cel mai pronunţat în Londra şi în sud-estul ţării, în aprilie, în timp ce preţurile au cres­cut în Scoţia şi Irlanda de Nord.

    În Londra, piaţa imobiliară a fost influenţată de modificările fiscale şi de decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană (Brexit). Anii de creştere a preţurilor au afectat accesibilitatea (ca preţ pe care şi-l permit cei interesaţi), ceea ce a înlăturat potenţialii cumpărători.

    Conform sursei, 65% dintre agenţii imobiliari din Londra au raportat, în aprilie, scăderea preţurilor, evoluţia fiind cea mai slabă de după adâncirea crizei financiare, la începutul anului 2009.

    La nivel naţional, segmentele cu preţuri mari şi medii de pe piaţa imobiliară se dovedesc a fi cele mai provocatoare, aproape 70% dintre respondenţi spunând că proprietăţile evaluate la peste un milion de lire sterline (1,4 milioane de dolari) sunt vândute pe mai puţin decât suma cerută, conform sursei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional