Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ANDREEA HAMZA:"Vizăm extinderea ansamblurilor Adora, în funcţie de evoluţia vânzărilor"

Piaţa Imobiliară /

"Vizăm extinderea ansamblurilor Adora, în funcţie de evoluţia vânzărilor"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    "Au reapărut microinvestitorii, care cumpără unul, două sau trei apartamente ca să le închirieze, pe fondul faptului că depozitele bancare nu mai oferă randamente performante"

    Proiectele rezidenţiale Adora, construite de dezvoltatorul israelian Tagor, ar putea fi extinse în 2015, în funcţie de evoluţia vânzărilor de locuinţe, ne-a declarat Andreea Hamza, directorul de marketing şi vânzări al proiectelor Adora. Domnia sa ne-a explicat că o decizie în acest sens va fi luată, cel mai probabil, în cursul acestui an.

    În total, Tagor a vândut peste 100 de locuinţe în toate ansamblurile rezidenţiale Adora, după cum ne-a spus Andreea Hamza, care a adăugat: "Gradul de ocupare al proiectului Adora Urban Village a ajuns la 70%, iar estimarea noastră este că va fi vândut integral până la sfârşitul anului 2015. În plus, Adora Park Arad a ajuns, în şase luni de la lansare, la o rată de ocupare de 45%, cu estimarea de ocupare integrală în 12 luni.

    La Adora Pipera şi Adora Forest Timişoara abia au început vânzările, dar sunt deja apartamente rezervate sau contractate şi, dacă ritmul actual se menţine, estimăm că până la finalul anului, aproximativ două treimi din locuinţele disponibile vor fi vândute".

    Ultimul proiect dezvoltat de Tagor în ţara noastră este Adora Pipera, unde preţurile celor 76 de locuinţe pornesc de la 43.000 de euro pentru garsoniere, 57.000 de euro pentru apartamentele cu două camere, respectiv 64.000 de euro pentru unităţile locative cu trei camere.

    Directorul de vânzări şi marketing al proiectelor ne-a explicat că, în ansamblurile din Pipera şi Timişoara, câteva locuinţe au fost deja vândute şi peste 170 de unităţi mai sunt disponibile.

    "La Adora Urban Village mai avem aproximativ 20 de locuinţe la vânzare, iar la Adora Park Arad sunt disponibile un număr de puţin peste 60 de unităţi", ne-a declarat Andreea Hamza, precizând: "Primele locuinţe au fost deja vândute la Adora Pipera, ceea ce arată interesul crescut faţă de complex şi zona respectivă, în contextul dezvoltării clădirilor de birouri din nordul Bucureştiului, dar şi al semnalelor pozitive pe care le arată piaţă imobiliară locală".

    Potrivit sursei citate, vânzările proiectelor Adora au debutat promiţător în 2015, iar evoluţia generală a pieţei determină optimismul companiei.

    Andreea Hamza apreciază că proiectele Adora se adresează tuturor segmentelor de cumpărători, de la familii cu copii care caută apartamente cu 3 camere, la familii sau cupluri tinere aflate la început de drum, care aleg locuinţele cu 2 camere, respectiv tineri pentru care garsonierele reprezintă alegerea corectă. "Toţi clienţii gamei Adora apreciază conceptul de mini-cameră şi compartimentarea unităţilor noastre", ne-a mai spus doamna Hamza, precizând că, pentru moment, Tagor se concentrează pe implementarea planurilor de dezvoltare a proiectelor Adora existente sau deja lansate.

    Reprezentanţii companiei susţin că toate proiectele Adora dispun de parc privat şi spaţii verzi, cu locuri de joacă şi aparate de fitness în aer liber.

    Andreea Hamza ne-a declarat: "O facilitate importantă oferită de Tagor, dezvoltator şi administrator rezidenţial, este consultanţa pentru clienţi în procesul de aprobare a cererilor de creditare. De asemenea, camera extra este considerată de clienţi o facilitate atractivă şi unică pe piaţă, aceasta venind în completarea finisajelor premium la standarde internaţionale, suprafeţelor vitrate mari, respectiv izolaţiei fonice şi termice de bună calitate".

    În ceea ce priveşte oferta de finanţare a băncilor autohtone pentru achiziţia de locuinţe, doamna Hamza susţine că unităţile bancare fac eforturi să ofere linii de finanţare atractive, iar Tagor asigură clienţilor consultanţa necesară pentru a trece prin acest proces într-un timp cât mai scurt.

    Andreea Hamza consideră că piaţa rezidenţială locală înregistrează semne foarte clare de revenire: "În primul rând, procesul de decizie s-a redus considerabil, pe fondul relaxării cumpărătorilor faţă de evoluţia generală a economiei. În plus, un semnal foarte important şi pozitiv este reapariţia microinvestitorilor - persoane fizice care cumpără unul, două sau trei apartamente ori garsoniere, ca să le mobileze şi să le închirieze. Aceştia aleg să-şi investească mai eficient banii din depozitele bancare ce nu mai oferă randamente performante sau cel puţin la fel de performante ca veniturile din închirierea de locuinţe şi nici nu riscă să fie afectaţi de volatilitatea pieţelor financiare".

    În ceea ce priveşte investitorii, directorul de vânzări de la Adora consideră că cei mai importanţi dezvoltatori au revenit pe piaţă, fiind tot mai multe proiecte lansate în ultima perioadă, ceea ce reprezintă un semn bun pentru evoluţia pieţei rezidenţiale în acest an.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional