Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Apartamente în AradPeste 2.000 de apartamente noi vor fi livrate, în acest an

F.A. Locuinţe /

Perspectivă "Bermo Ambient"

Perspectivă "Bermo Ambient"

"UTA - Ared" construieşte două ansambluri cu apartamente noi

Proiectele rezidenţiale de locuinţe colective au luat un avânt deosebit anul trecut în Arad. Atât Primăria, asaltată de cereri, cât şi dezvoltatorii imobiliari au demarat construcţia de blocuri noi. Pe lângă imobilele care urmează să fie finalizate în anii 2008 şi 2009, au fost livrate, în 2007, peste 700 de apartamente, în mare majoritate investitorilor privaţi.

"Bermo" are în execuţie circa 200 de apartamente

Prin proiectele pe care le dezvoltă, "Bermo Group" SA se adresează cumpărătorilor cu venituri peste medie. Astfel, compania avea în curs de execuţie, la finele lunii aprilie, trei proiecte imobiliare ce însumează cinci clădiri de apartamente premium. Suprafaţa construită desfăşurată totală a proiectelor este de 23.600 mp, iar numărul total al apartamentelor este de 174.

Cartierul "Bermo Orizont" este situat lângă parcul Orizont din cartierul ară-dean Micălaca şi are o suprafaţă construită desfăşurată de 7.222 mp. Ansamblul va oferi 57 apartamente premium din care cinci sunt de tip penthouse. Regimul de înălţime proiectat este pe parter, cinci etaje şi penthouse.

Locuinţele sunt spaţioase, cu suprafeţe de 67 mp pentru cele tip studio, între 79 mp şi 98 mp pentru apartamentele cu două camere, şi între 103 mp şi 125 mp pentru cele cu trei camere. Penthouse-urile au între 155 mp şi 186 mp. Amplasat pe o suprafaţă de teren de 1.730 mp, condominiul "Bermo Orizont" oferă locuri de parcare situate în curtea interioară închisă, cu acces numai pentru proprietari.

Potrivit datelor furnizate de conducerea "Bermo", valoarea investiţiei este estimată la peste trei milioane de euro şi preţul unui apartament porneşte de la 53.000 de euro cu TVA inclus, în funcţie de stadiul de finisare ales de cumpărător şi poziţionarea în clădire. Termenul de finalizare pentru "Bermo Orizont" este septembrie 2008.

"Bermo Ambient" este amplasat în cartierul Subcetate, cea mai bine cotată zonă rezidenţială a oraşului Arad. Ansamblul rezidenţial este format din două clădiri de apartamente premium, poziţionate pe un teren de 6.750 mp. Regimul de înălţime a blocurilor este de parter şi două etaje. Suprafaţa construită desfăşurată totală este de 4.879 mp, fiecare clădire având o amprentă la sol de numai 813 mp. Acest lucru va permite amenajarea a peste 5.000 mp de spaţiu verde, cu o grădină privată destinată relaxării proprietarilor.

Cei interesaţi pot achiziţiona două tipuri de apartamente: de 78 mp la două camere şi 104 mp la trei camere. Numărul total de apartamente este de 48. Valoarea investiţiei este estimată la peste 3,3 milioane de euro. Reprezentanţii "Bermo" ne-au spus că preţul de vânzare al unui apartament porneşte de la 69.000 euro, cu TVA inclus, în funcţie de stadiul de finisaj ales de cumpărători. Termenul de finalizare pentru "Bermo Ambient" este tot septembrie 2008.

Un alt ansamblu în execuţie este "Bermo Residence", amplasat într-o locaţie ultracentrală a Aradului, chiar lângă un mare complex comercial. Clădirile "Bermo Residence" au un regim de înălţime demisol, parter, patru etaje şi penthouse şi demisol, parter, şapte etaje şi penthouse.

Fiecare clădire este situată pe un teren în suprafaţă de 900 mp şi împreună oferă 69 apartamente premium, din care şase tip penthouse. Suprafaţa construită desfăşurată totală este de 11.500 mp. Valoarea investiţiei este estimată la pes-te 4,6 milioane de euro şi preţul unui apartament porneşte de la 65.000 euro cu TVA inclus, în funcţie de stadiul de finisaj ales şi de poziţionarea în clădire. Termenul de finalizare pentru "Bermo Residence" este octombrie 2008.

Apartamentele sunt spaţioase, cu suprafeţe de la 49 mp pentru cele tip studio, de 78 mp pentru cele cu două camere, şi de la 106 mp la 163 mp pentru apartamentele cu trei camere. Penthouse-urile au suprafeţe între 231 mp şi 275 mp, cu terase generoase şi spaţiu interior pe două niveluri.

"UTA - Ared" construieşte două ansambluri cu apartamente noi

Compania "UTA - Ared" a demarat, anul trecut, un proiect mai amplu care presupune construirea, în termen de trei ani, a unui număr de 16 blocuri de apartamente în zona UTA. Imobilele vor fi prevăzute cu parcări acoperite, spaţii de joacă pentru copii şi spaţii verzi.

Ansamblul rezidenţial RED 1 va fi realizat eşalonat, în trei etape distincte. Prima etapă cuprinde 180 de apartamente (predate deja către beneficiari), investiţia ridicându-se la aproximativ cinci milioane de euro. Cea de-a doua etapă cuprinde 230 de apartamente, valoarea investiţiei fiind de 6,7 milioane de euro. Acest lot de locuinţe are ca termen de predare sfârşitul anului 2008. Ultima etapă presupune amenajarea a 900 de apartamente şi va constitui o investiţie de circa 32,2 milioane de euro. Finalizarea este prevăzută în anul 2011.

Apartamentele se vând în stadiu semifinisat, de la 584 euro/mp până la 671 euro/mp, preţuri la care se adaugă TVA, ne-a declarat Bogdan Valcan, reprezentantul "UTA-Ared". Până în luna martie 2008, au fost contractate primele şapte blocuri din ansamblul rezidenţial RED 1 (aproximativ 550 de apartamente). Până la finalizarea proiectului RED 1, în anul 2011, zona va mai beneficia de supermarket, centru de sport, salon de înfrumuseţare, parc, precum şi alte servicii conexe.

Cel de-al doilea ansamblu rezidenţial dezvoltat de companie în Arad, RED 2, este amplasat în apropierea parcului Orizont, pe un teren de 2.400 mp. Aces-ta va cuprinde 396 de apartamente. Investiţia totală se ridică la 7,7 milioane de euro, dintre care 500.000 de euro a reprezentat costul terenului. Finalizarea complexului RED 2 este programată pentru anul 2009. Proiectul a suferit modificări, pentru că, fiind amplasat într-o zonă foarte bună, cererea a fost foarte mare. Astfel, investitorii au decis creşterea numărului de locuinţe de la 80 la aproape 400 apartamente.

"Urbanna" ridică blocuri de 21 milioane de euro

Compania arădeană "Urbanna" avea în curs de executare, la finele lunii aprilie, proiecte în valoare totală de aproximativ 21 milioane de euro. Astfel, complexul rezidenţial "Mureş 300", situat pe malul Mureşului, va fi alcătuit din două imobile (corp A şi corp B), cu regim de înălţime demisol, parter, opt etaje şi penthouse. În total, vor fi amenajate 76 de apartamente cu 34 de locuri de parcare la demisol, spaţii comerciale şi spaţii auxiliare la parter. Locuinţele vor fi predate "la cheie", cu finisaje de calitate superioară. Construcţia ajunsese, la finele lunii aprilie, la etajul 7, iar termenul de finalizare este luna mai a anului 2009. Valoarea totală a investiţiei este de opt milioane de euro.

Complex rezidenţial "Mureş Bucura" va cuprinde blocuri pe subsol, parter şi 11 etaje şi este situat în zona centrală a oraşului. În total, vor fi 108 apartamente cu 108 locuri de parcare. Stadiul de execuţie la finele lunii aprilie era la nivel de fundaţie, iar finalizarea investiţiei se va realiza în ultimul semestru din anul 2009. Valoarea investiţiei se ridică la 12 milioane de euro, ne-a declarat Leon Popa, administratorul "Urbanna".

Compania arădeană a mai finalizat, în acest an, proiectul rezidenţial "Intim". Recepţia apartamentelor către proprietari era programată pentru perioada aprilie-mai. Regimul de înălţime al blocurilor este demisol, parter şi patru etaje, cu un total de 15 apartamente şi şapte locuri de parcare la demisol. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 700.000 de euro.

"Estimăm, pentru prima parte a aces-tui an, un preţ mediu de vânzare al apartamentelor de 1.000 de euro/mp, care va suferi modificări în funcţie de scumpirea materialelor şi a manoperei", ne-a mai precizat Leon Popa.

Primăria Arad are proiecte imobiliare de 6,1 milioane de euro

Peste 400 de apartamente noi vor fi construite în Municipiul Arad, în următorii patru ani, pentru evacuaţii din casele naţionalizate în timpul regimului comunist, locuinţe care au fost revendicate de proprietarii de drept. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, investiţia în cele 400 de apartamente se ridică la 6,1 milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local şi din bugetul de stat.

Blocurile de locuinţe vor fi amplasate în cartierul Sânicolaul Mic. Cele trei imobile vor cuprinde, într-o primă etapă, 150 de apartamente cu o cameră, bucătărie, baie, hol şi au termen de finalizare doi ani. Valoarea totală a investiţiei în cele trei unităţi a căror construcţie a început în luna aprilie este de 9,6 milioane de lei. Cea mai mare parte a investiţiei este finanţată de la bugetul local, iar Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor participă cu un milion de lei, din Fondul Naţional de Dezvoltare.

Valoarea estimată a celor patru blo-curi programate pentru construcţie în etapa a doua de dezvoltare, este de 13,8 milioane de lei. Finanţarea va fi asigurată de Primăria Municipiului Arad şi va beneficia de o cofinanţare din Fondul Naţional de Dezvoltare.

Un alt proiect imobiliar important este cel al companiei "Amarad", care va finaliza, în parteneriat public-privat, trei blocuri de locuinţe în cartierul Micălaca. "În afară de acest proiect, au mai fost construite blocuri pe suprafeţe mai mici de teren, în diferite cartiere din Arad. Apariţia acestor proiecte era o necesitate, fapt dovedit şi de timpul scurt în care au fost vândute aceste apartamente", ne-a declarat Gabriela Bej, director de divizie al companiei imobiliare "Casadomi".

"Bermo Group" SA va demara, în 2008 şi în prima parte a anului 2009, încă cinci proiecte imobiliare, dintre care trei în Arad şi două în Braşov. Amplasate în locaţii excelente, cele cinci proiecte vor totaliza peste 165.000 mp suprafaţă construită desfăşurată totală şi implică o valoare totală de investiţie estimată la aproximativ 100 milioane de euro.

Flavius Eşnican, director marketing în cadrul companiei, susţine: "Apartamentele noi se vând încă din fază de proiect, clienţii sunt interesaţi din ce în ce mai mult să contracteze un apartament în prima perioadă a vânzării pentru a beneficia de preţuri mai bune. În plus, contractând un apartament din timp, ei îşi pot face un plan financiar al familiei pe perioada imediat următoare, ţinând cont de termenul de livrare şi termenele de plată. Cumpărătorii cărora ne adresăm sunt persoane organizate din punct de vedere financiar şi au venituri în creştere, deţin o afacere proprie, sunt liberi profesionişti sau angajaţi în funcţii importante".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional