Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

ARGISOLSistemul de construcţie cu izolaţie termică perfectă

Adrian Constantinescu, director general SC Opera Construct SRL Materiale /

Sistemul de construcţie cu izolaţie termică perfectă

Costurile de întreţinere a unei case în viitor, reprezintă un factor mai important decât chiar costurile de execuţie propriu-zise ale acesteia.

O clădire construită în sistem ARGISOL are consumurile deosebit de reduse de energie termică. Sistemul se pretează la folosirea surselor alternative de energie, de exemplu: electrică, eoliană, celule fotoelectrice, panouri solare, pompe de caldură, surse care vor deveni determinante în viitorul nu prea îndepărtat. La nivel european există decizia ca până în 2013, 30% din energia consumată să fie debitată de astfel de surse, iar România va trebui să respecte această cerinţă.

Costul construcţiei nu va mai fi determinat de luarea unei decizii ci de costurile legate de întreţinere şi folosire.

ARGISOL este un sistem de construcţie german, produs de BEWA GmbH ARGISOL Bausysteme BIELEFELD, sub formă de cofraje din polistiren extrudat cu proprietăţi izolante - termice şi fonice de excepţie.

Sistemul îndeplineşte toate condiţiile termice datorită izolării interioare şi exterioare a pereţilor, atât iarna cât şi vara. De asemenea, se asigură o foarte bună izolaţie fonică (49dB).

Un avantaj principal al sistemului ARGISOL este timpul foarte scurt de încălzire al aerului din interior, pentru că în acest sistem de execuţie se încălzeşte doar aerul din interiorul construcţiei - spre deosebire faţă de sistemele de execuţie în sistem clasic unde se încălzeşte atât aerul interior cât şi pereţii exteriori care oricât de bine ar fi izolaţi pierd această energie înmagazinată.

Fiecare ne dorim să putem încălzi o locuinţă cu un consum minim de energie, ceea ce sistemul ARGISOL asigură prin peretele dublu izolat.

Prin însăşi căldura ridicată de suprafaţa pereţilor datorită izolaţiei, ARGISOL nu permite pierderea de energie către exterior, acest lucru ducând la obţinerea altor avantaje economice.

Din punctul de vedere al energiei termice consumate costurile de întreţinere a construcţiei scad la minimum, construcţia amortizându-se rapid. Consumul de combustibil lichid/an (l/mp) la construcţiile actuale este de 45-70 l/mp, iar la construcţiile cu ARGISOL este de până la 3 l/mp.

(va urma)

Locuinţa = avantaj sau povară ori Îmi cumpăr Trabant sau Mercedes

Varianta europeană a locuinţei

Remember...

Iarna lui 2006. Am fost invitat de o cunoştinţă să văd o construcţie pe undeva pe lângă Bucureşti. Frig ca iarna şi normal, mănuşile au rămas acasă. Varianta disponibilă pentru oricine, normal, buzunarele hainei. Am ajuns şi văd o casă cu pereţii gri care nu spunea nimic la prima vedere doar că geometria era perfectă. M-am apropiat şi am pipăit zidul constatând cu uimire şi admiraţie că există ceva mai cald decât buzunarele mele. Temperatura exterioară a peretelui era mai mare decât cea a mâinilor ţinute în buzunar. În interior aceeaşi poveste. Clădirea nu avea, la data respectivă, nici uşi nici ferestre. Am întrebat ce este şi mi s-a răspuns: ARGISOL.

Astăzi

Construim (noi românii) într-un ritm invidiat (şi nu numai ) de mulţi din afară. Ce construim, cu ce resurse financiare şi cât de mari sunt costurile, sau ce cumpărăm gata construit, cu ce materiale, cu cât de bune rezultate pentru noi sau beneficiar exprimate în costuri pentru întreţinere şi încălzire. Sunt întrebări cu multe răspunsuri care de care mai diferite.

Unul din răspunsuri pe care îl ştiu acum şi l-am cunoscut iarna este ARGISOL.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional