Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ARGISOLSistemul de construcţie de actualitate

ing. Adrian Constantinescu, director general, SC "Opera Construct" SRL Materiale /

Sistemul de construcţie de actualitate

Dovada siguranţei materialului de construcţii

În faţa acestor fenomene, eu (implicit şi dumneavoastră cititorii) am de realizat investiţia care trebuie să răspundă condiţiilor actuale şi viitoare ale climei - o casă. Investiţia nu este una simplă, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al soluţiei constructive pe care o am de ales. Posibilităţile sunt multiple pe măsura ofertelor înaintate pe piaţă de diverşi producători şi constructori atât ca diversitate şi calitate a materialelor, cât şi a preţurilor de realizare a proiectului.

Soluţia pe care o am de ales pentru o casă trebuie să ţină cont de factorii de mai sus, de oferte şi nu în ultimul rând de ceea ce îmi doresc de la casa mea: CONFORT- SIGURANŢĂ - ECONOMIE.

Varianta care realizează cele trei deziderate, ţinând cont de factorii amintiţi şi fără complicaţii financiare, este sistemul de construcţie cu izolaţie termică ARGISOL. De ce?

Citiţi şi înţelegeţi din comparaţia de mai jos.

Care sunt avantajele unei construcţii în sistemul ARGISOL în comparaţie cu sistemul clasic?

 Creşterea productivităţii muncii prin reducerea cu peste 60 - 70% a duratei de execuţie a structurilor de rezis-tenţă aferentă investiţiei respective.

 Fiind produse executate în fabrică modernă, calitatea acestora se va menţine la standarde foarte ridicate şi este diminuată mult posibilitatea erorii umane la punerea lor în operă - toate unghiurile vor fi respectate, toţi pereţii vor fi verticali şi golurile de uşi şi feres-tre rectangulare.

 Se elimină complet posibilitatea apariţiei punţilor termice - prin folosirea terminaţiilor şi a elementelor de buiandrugi şi închidere tavan.

 Se reduce specializarea forţei de muncă şi a manoperei aferente finisajelor interioare şi exterioare cu aproximativ 50% (noţiunea de zidar dispare, tencuielile de diferite grosimi fiind înlocuite cu gleturi de maximum 5 -10 mm grosime care se execută numai cu zugravi).

 Sistemul se pretează la folosirea intensivă a materialelor din generaţia nouă cu toate avantajele pe care le aduc acestea.

 Se elimină total manipulările şi transporturile de materiale grele -cărămida, B.C.A., cofraje, macarale etc. - sis-temul fiind balotat la 10 -15 kg la elementele de pereţi, respectiv la 4,8 kg la cele de planşeu, rezultând o manipulare uşoară şi comodă.

 Se poate lucra şi iarna - cu anumiţi aditivi turnarea betonului se poate face până la o temperatură de -10EC. Lucrările de finisaje interioare se pot executa - dacă tâmplăria de înglobare este montată - cu o organizare de şantier minimă, necostisitoare.

 Sistemul nu permite apariţia condensului, în secţiunea pereţilor neexistând posibilitatea de apariţie a punctului de rouă.

 Este un material ecologic, nu arde, nu întreţine arderea, nu emană gaze toxice.

 Este rezistent la foc făcând parte din clasa de rezistenţă la foc F 90 - AB conform normativului DIN 4102-02 / 1997.

 Structura de rezistenţă fiind alcătuită din diafragme de beton conferă o rezistenţă sporită - faţă de alte tipuri de structuri - la mişcările seismice, obţinându-se cele mai bune rezultate la comportarea la seism.

 Sistemul conferă o foarte bună comportare la izolarea fonică, realizându-se o valoare fonică de 45 Db.

 Pentru investitori cel mai mare avantaj îl reprezintă reducerea la jumătate a timpului de recuperare al investiţiei şi calitatea net superioară a lucrărilor de execuţie, ceea ce aduce un beneficiu economic şi de imagine.

Locuinţa = avantaj sau povară

ori

Cum să-mi construiesc casa pentru un viitor?

Ce se întâmplă azi?

Încălzirea globală. Temperaturi la extreme. Furtuni de vară şi furtuni de iarnă. Criza petrolului. Scumpirea gazelor naturale. Scumpirea materialelor de construcţie. Inundaţii. Cutremure. Poluare.

Ce va fi mâine? Previziuni.

Încălzirea globală. Temperaturi la extreme. Furtuni de vară şi furtuni de iarnă. Criza acută a petrolului. Scumpirea fără limite a gazelor naturale. Scumpirea materialelor de construcţie. Inundaţii. Cutremure. Poluare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional