Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ASOCIAŢIA BROKERILOR IMOBILIARI DE LA SOFIAPreţurile proprietăţilor imobiliare din Bulgaria au crescut cu 12% în şase luni

Internaţional /

Preţurile proprietăţilor imobiliare din Bulgaria au crescut cu 12% în şase luni
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Apartamentele de până la 60 de metri pătraţi sunt cele mai căutate

    Cumpărători din Europa de Vest, tot mai interesaţi de achiziţii imobiliare în Bulgaria

    Preţurile proprietăţilor imobiliare din Bulgaria au înregistrat un avans de 12% în decurs de şase luni (perioadă încheiată în februarie), conform Asociaţiei Brokerilor Imobiliari din ţară, care arată că în Sofia, preţul mediu este de circa 1.000 de euro/metru pătrat.

    Asociaţia menţionează că este un interes din ce în ce mai mare pentru tranzacţii ce privesc construcţii noi.

    Iliana Vasileva, broker, a explicat, potrivit agenţiei de ştiri Novinite, că proprietăţile imobiliare de până la 60 de metri pătraţi sunt cele mai căutate în Bulgaria, iar persoanele cumpără astfel de proprietăţi ca să facă investiţii şi să le închirieze. Aceasta a menţionat că acum se constată un deficit pe piaţa de profil, în privinţa ofertelor de vânzare.

    Vasileva a precizat: "De la începutul lui 2017, există un deficit de ofertă pe piaţa imobiliară de calitate, pe toate segmentele. Nu vorbesc doar despre apartamente mici, ci şi despre apartamente de trei camere, din cărămidă, în blocuri care au şi garaj. Cei interesaţi nu au de unde să aleagă astfel de apartamente, nu există oferte".

    Conform spuselor sale, un sfert dintre cumpărătorii de pe piaţa imobiliară caută afaceri pe segmentul construcţiilor noi.

    Potrivit unei informaţii apărute către finele lui 2016, numărul ruşilor care cumpără proprietăţi în Bulgaria a scăzut de trei ori din 2014, în urma evenimentelor din Ucraina, respectiv a anexării peninsulei Crimeea la Rusia, conform Dnevnik.bg, care citează un raport al Green Life Development & Resorts.

    Raportul notează că, deşi numărul tranzacţiilor nu s-a schimbat substanţial, motivele şi profilul cumpărătorilor s-au modificat, astfel că sunt tot mai interesate de asemenea achiziţii persoane din Europa de Vest. Analiza notează că printre investitori se numără bulgari care vor să-şi plaseze economiile.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional