Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ASOCIAŢIA MONDIALĂ A OŢELULUI ANTICIPEAZĂ:Cererea globală de oţel va creşte, anul viitor

Internaţional /

Cererea globală de oţel va creşte, anul viitor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cererea mondială de oţel se va redresa anul viitor, când va spori cu 3,8%, la 1,717 miliarde de tone, conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului (WSA), care preconizează pentru anul curent scăderea cererii globale de profil cu 6,4%, la 1,654 miliarde de tone, din cauza efectelor generate de pandemia de Covid-19.

    Prognoza WSA ia în calcul faptul că, anul acesta, China se va redresa mai rapid decât restul lumii, ceea ce va duce la atenuarea declinului cererii globale de oţel din 2020.

    "Criza Covid-19, cu consecinţele sale dezastruoase asupra sănătăţii publice, reprezintă, de asemenea, o criză enormă pentru economia mondială", spune Al Remeithi, preşedintele Comisiei Economice din cadrul WSA, adăugând: "Clienţii noştri au fost loviţi de o îngheţare generală a consumului, de oprirea activităţilor şi de întreruperi în lanţurile de aprovizionare. Prin urmare, ne aşteptăm ca cererea de oţel să scadă semnificativ în majoritatea ţărilor, în special în al doilea trimestru din 2020. Odată cu relaxarea restricţiilor începută în mai, ne aşteptăm ca situaţia să se îmbunătăţească treptat, dar calea de redresare va fi lentă".

    WSA preconizează că cererea de oţel din China va spori cu 1% în 2020, în baza proiectelor de infrastructură iniţiate anul acesta, care vor susţine şi cererea din 2021. Pentru econonmiile dezvoltate, WSA prevede un declin al cererii de oţel cu 17,1% anul acesta, respectiv un avans de 7,8% anul viitor.

    Conform datelor anunţate de WSA în luna iunie, producţia mondială de oţel a scăzut cu 8,7% în mai, faţă de aceeaşi lună din 2019, ajungând la 148,8 milioane de tone în condiţiile în care mulţi producători au oprit furnalele din cauza pandemiei de Covid-19.

    Producţia de oţel brut din China, cel mai mare producător, dar şi cel mai mare consumator mondial de profil, a crescut cu 4,2% în mai, în ritm anual, la 92,3 milioane de tone. În aceeaşi lună însă, producţia de oţel a scăzut cu 36,6% în SUA, la 4,8 milioane de tone, cu 31,8% în Japonia, la 5,9 milioane de tone, şi cu 26,8% în Uniunea Europeană, la 10,5 milioane de tone. În cazul Japoniei, al treilea producător mondial de oţel, scăderea din mai a fost cel mai mare declin lunar înregistrat după iunie 2009.

    Producţia de oţel a Indiei a scăzut cu 39,1% în mai 2020, în ritm anual, la 5,8 milioane de tone, cea a Coreei de Sud - cu 14,1%, la 5,4 milioane de tone.

    Producţia din Comunitatea Statelor Independente a însumat 8,2 milioane de tone în mai 2020, scăzând cu 7,6% faţă de aceeaşi lună din 2019.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional