Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

AXXIS Nova Resort & SPA - lux la malul mării

Piaţa Imobiliară /

Sursa foto: facebook / AXXIS Nova Resort&SPA. Sursa foto galerie: www.axxisnova.ro

Sursa foto: facebook / AXXIS Nova Resort&SPA. Sursa foto galerie: www.axxisnova.ro


  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În ultimii ani, piaţa imobiliară de la malul Mării Negre a cunoscut o dezvoltare semnificativă, datorită interesului în creştere al investitorilor. Zonele cele mai căutate sunt Mamaia şi Constanţa, unde se dezvoltă ansambluri rezidenţiale cu apartamente de lux. Unul dintre proiectele cu pretenţii de la mare este AXXIS Nova Resort & SPA, despre care dezvoltatorul Daniel Cârstocea precizează: "Prin locaţia aleasă pentru complexul rezidenţial AXXIS Nova Resort & SPA, am atras un număr impresionant de investitori şi cumpărători dornici să facă parte din comunitate şi să se bucure de această oază de frumuseţe şi confort. Un alt factor important în creşterea succesului nostru a fost şi numărul ridicat de clienţi din Diaspora care au ales să investească într-un stil de viaţă plăcut şi relaxant şi în proprietăţi de calitate superioară. Această creştere a reconfirmat atractivitatea poziţiei resortului pentru românii din străinătate care doresc să se întoarcă acasă sau să achiziţioneze o a doua casă pe plaja Mării Negre".

    AXXIS Nova Resort & SPA este un proiect care se desfăşoară pe o suprafaţă de 50.000 mp de teren plus 20.000 mp de plajă, ne-a spus Alexandru Bocunescu, directorul de vânzări al companiei. Acesta ne-a precizat că investiţia prevede construirea unui complex funcţional tot anul, alcătuit din şase blocuri rezidenţiale cu peste 1.500 de apartamente şi un hotel de 5 stele. Cu mai mult de 1.700 de locuri de parcare subterane şi o plajă administrată privat, proiectul este certificat blue flag, ne-a mai spus Alexandru Bocunescu, completând: "Suntem singurul complex din Mamaia Nord cu o zonă subterană de aproape 5 ha. Am început şantierul la data de 1 noiembrie 2021, iar în noiembrie anul acesta dăm în folosinţă primul bloc din complex. Tot în toamna acestui an începem construcţia blocului al doilea, iar lucrările la blocul al treilea vor începe cel târziu în primăvara anului 2025. Acesta va fi un hotel de 5 stele al unui lanţ foarte cunoscut, cu peste 2000 mp de piscine încălzite, cu zonă de spa, restaurante cu specific diferit, galerie comercială exclusivistă, galerie de artă, zonă de spaţii de joacă (interior-exterior), terenuri de sport (de asemenea interior-exterior), clinică veterinară, hotel de animale de companie, peste 15.000 mp de spaţiu verde, un turn de belvedere dotat cu binocluri pentru zi şi cu telescoape pentru timp de noapte. Ne dorim un complex prietenos cu familiile, de aceea avem foarte multe locuri dedicate celor mici şi activităţilor de familie".

    Apartamentele de vacanţă sunt cumpărate pe post de locuinţe sau pentru închiriere. "Circa 5% din clienţii noştri a declarat că vor să se mute în apartamente", ne-a mai spus sursa citată, manţionând că preţul minim pe metrul pătrat este de 1.350 de euro, plus TVA, apartamentele fiind complet finisate în momentul vânzării. Penthouse-urile au un preţ maxim de 3.500 de euro. Ca exemple de suprafeţe, garsonierele au între 55 şi 63 de mp, iar apartamentele cu două camere - între 80 şi 220 de m.

    Referitor la situaţia din piaţa imobiliară, reprezentanţii complexului de la malul mării se declară mulţumiţi: "Din punctul nostru de vedere, situaţia este destul de roz, pentru că nişa imobiliară în care construim este una extrem de restrânsă. Noi construim în prima linie la mare, iar lucrurile stau bine. Există cerere, vânzările au crescut constant, trendul ascendent se păstrează. Noi vindem apartamentele doar în stare de construcţie, politica noastră fiind să cumpărăm toate materialele de construcţie de la început, ca să nu depindem de vânzări şi să putem păstra preţurile din prima zi de şantier până când blocul este gata. În momentul demarării proiectului, estimam o valoare a investiţiei de 230 de milioane de euro. Acum, această cifră este în creştere, ca urmare a majorării preţurilor materialelor de construcţie, energiei etc.".

    Madrid, primul imobil cu apartamente de top din ansamblul AXXIS Nova Resort & SPA, este proiectat să cuprindă un total de 269 de unităţi locative - studiouri şi apartamente cu 2, 3 camere, alături de penthouse-uri. Toate apartamentele au o înălţime de 2,90 metri şi stabilesc noi standarde de concept şi design pe piaţa de Real Estate din România.

    Reprezentanţii proiectului subliniază, pe site-ul dedicat resortului imobiliar: "Noi, cei de la AXXIS Nova, am inovat un concept modern şi integrat pe piaţa de Real Estate din România, construind un complex imobiliar de top pe litoralul din Mamaia Nord, o sculptură care să ne definească şi să dezvăluie lumii întregi spiritul artistic românesc. Pentru acest fascinant complex rezidenţial din Mamaia am ales o locaţie de poveste, chiar pe malul Mării Negre, unde dăm viaţă unui proiect de o eleganţă epică şi rafinată, cu apartamente premium, vitrate generos, construite din materiale de ultimă generaţie, smart, cu terase extrem de spaţioase din care simfonia mării şi zâmbetul blând al soarelui îţi vor da sentimentul perpetuu de libertate şi fericire. Dezvoltatorul imobiliar a conceput universul AXXIS Nova din şase imobile rezidenţiale, high-end, în formă de nave de croazieră, o adevărată Armada care abia aşteaptă să exploreze mările împreună cu tine, un hotel de 5
    Axxis Mundi, care va fi deschis pe tot parcursul anului şi facilităţi multiple".

    Despre stilurile abordate în cadrul edificiilor, aceştia menţionează: "Stilul AXXIS este elegant, cu materiale de cea mai înaltă calitate: marmură, piese metalice aurii care conferă un aspect regal întregii amenajări. Este o nouă definiţie a luxului, perfect pusă în valoare de spaţiile vitrate ample ale apartamentelor, cu vedere spre Marea Neagră.

    Solis este un stil de amenajare mediteranean, care foloseşte culori calde. Privilegiază materialele naturale: prezenţa lemnului natur se armonizează perfect cu textilele din iută, in, bumbac. Nuanţele din sfera culorilor pământului sunt contrabalansate de alb, dar şi de elemente cromatice mai preg­nante, precum verdele.

    Stilul Luna este caracterizat de linii minimaliste, fiind perfect pentru cei ce aleg simplitatea. Sintagma "Less is more" a arhitectului Ludwig Mies van der Rohe este deja celebră pentru caracterizarea acestui stil mereu modern. Caracteristica de bază a acestui mod de amenajare este funcţionalitatea. În plan cromatic regăsim nuanţe neuter, iar materialele folosite completează exigenţele confortului modern".

    Apartamentele AXXIS Nova Resort & SPA vor avea sistemul Smart Home deja instalat şi vor avea montate parchetul, gresia, centralele termice, sistemele de încălzire prin pardoseală, aparatele de aer condiţionat, prizele, întrerupătoarele şi corpurile de iluminat. În plus, toate băile vor fi complet utilate.

    Clădirile din cadrul ansamblului vor fi dotate cu panouri solare şi sistem de faţadă ventilată, ambele soluţii contribuind la un grad ridicat de eficienţă energetică, care va reduce semnificativ costurile de întreţinere a rezidenţilor.

    Dezvoltatorul proiectului este Grup Petrol Marin SA, companie care activează din zona de petrol şi gaze, cu capital 100% românesc, partea imobiliară reprezentând o nişă destul de nouă a acestei afaceri. Alte ansambluri rezidenţiale dezvoltate de Grup Petril Marin sunt situate tot în zonele Mamaia şi Constanţa, însă compania şi-a propus să investească şi în Bucureşti.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional